Ingrediente
- 9 oua
- 450 g zahar
- 500 g faina
- 3/4 pahar ulei
- 1 pahar apa minerala
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 1 kg visine proaspete cu simburele scos( sau visine puse pentru iarna in borcan, tot fara samburi)
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea.
Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina.
Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat ,invirtindu-se usor.
In tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune coca, peste care punem visinele.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina face o crusta maronie deasupra.
Se taie, dupa ce s-a racit, si se pudreaza cu zahar deasupra.
Pofta mare !
PS. Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz.
Prajiturile cu fructe sunt preferatele mele.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
buna!uau vreau sa fac si eu reteta asta....
RăspundețiȘtergerePlec, nene, ca ma imbolnavesti si mai tin si post!
RăspundețiȘtergere