sâmbătă, 12 martie 2011

Prajitura cu visine

By Sidonia Toncean   Posted at  09:01   Prajituri 3 comments

 

Ingrediente

  • 9 oua
  • 450 g zahar
  • 500 g faina
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 kg visine proaspete cu simburele scos( sau visine puse pentru iarna in borcan, tot fara samburi) 

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea.
Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina.
Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat ,invirtindu-se usor.
In tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune coca, peste care punem visinele.
Dam la cuptorul dinainte incalzit  la 180 grade C pina face o crusta maronie deasupra.
Se taie, dupa ce s-a racit, si se pudreaza cu zahar deasupra.
Pofta mare !

PS.   Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. Prajiturile cu fructe sunt preferatele mele.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna!uau vreau sa fac si eu reteta asta....

    RăspundețiȘtergere
  3. Plec, nene, ca ma imbolnavesti si mai tin si post!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.