duminică, 24 iulie 2011

Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde

By Sidonia Toncean   Posted at  08:31   Preparate din carne de porc 2 comments














Ingrediente:
Pentru chiftele:
1 kg carne tocata amestec
1 ceapa mare
2 oua
100 ml smantana grasa
150 g pesmet
50 ml ulei de masline
sare
piper proaspat macinat

Pentru sos:
125 g unt
3 linguri faina
500 ml supa de pui
300 ml smantana
1 legatura marar verde
1 lingura rasa boabe de ienibahar
sare
piper
boia

Mod de preparare:
Intr-un bol mare amestecam carnea tocata( ies foarte gustoase chiftelutele daca le faceti din jumatate cantitatea carne de vanat si jumatate de porc)cu ouale, ceapa tocata foarte marunt, smantana sarea si piperul.
Facem chiftelute dwe 2-3 cm diametru pe care le tavalim prin pesmet.
O tava o acoperim cu hartie de copt pe care punem foarte putin ulei si asezam chiftelutele; le stropim cu putin ulei ( o lingura) si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 190 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute.In acest interval intoarcem chiftelutele pe toate partile sa se rumeneasca bine.
Preparam sosul intre timp:
Intr-o tigaie non aderenta topim untul la foc cat mai mic.
Incorporam faina amestecand rapid pina obtinem o compozitie omogena .
Treptat adaugam supa de pui , amestecand continuu pina nu mai sunt cocoloase.
Punem smantana, mararul verde tocat, ienibaharul macinat(zdrobit) si potrivim gustul de sare, boia  si piper.
La servire punem chiftelutele pe farfurie si le acoperim cu sos, alaturi de o garnitura de piure de cartofi sau paste.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.