Ingrediente:
Pentru chiftele:
1 kg carne tocata amestec
1 ceapa mare
2 oua
100 ml smantana grasa
150 g pesmet
50 ml ulei de masline
sare
piper proaspat macinat
Pentru sos:
125 g unt
3 linguri faina
500 ml supa de pui
300 ml smantana
1 legatura marar verde
1 lingura rasa boabe de ienibahar
sare
piper
boia
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amestecam carnea tocata( ies foarte gustoase chiftelutele daca le faceti din jumatate cantitatea carne de vanat si jumatate de porc)cu ouale, ceapa tocata foarte marunt, smantana sarea si piperul.
Facem chiftelute dwe 2-3 cm diametru pe care le tavalim prin pesmet.
O tava o acoperim cu hartie de copt pe care punem foarte putin ulei si asezam chiftelutele; le stropim cu putin ulei ( o lingura) si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 190 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute.In acest interval intoarcem chiftelutele pe toate partile sa se rumeneasca bine.
Preparam sosul intre timp:
Intr-o tigaie non aderenta topim untul la foc cat mai mic.
Incorporam faina amestecand rapid pina obtinem o compozitie omogena .
Treptat adaugam supa de pui , amestecand continuu pina nu mai sunt cocoloase.
Punem smantana, mararul verde tocat, ienibaharul macinat(zdrobit) si potrivim gustul de sare, boia si piper.
La servire punem chiftelutele pe farfurie si le acoperim cu sos, alaturi de o garnitura de piure de cartofi sau paste.
Pofta mare !
Super arata!! Si-mi place mult sosul! Duminica placuta!
RăspundețiȘtergereStiu ca sunt gustoase foc!
RăspundețiȘtergere