duminică, 4 septembrie 2011

Castraveti in saramura by Daniela

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:20   Camara de iarna 4 comments

Acestia sunt minunatii castraveti in saramura pe care ii fac al doilea an consecutiv, dupa reteta Danielei si sunt...o nebunie de castraveti.
Este un pic mai mult de munca la ei, dar merita....
Incercati si nu veti regreta !!!











Ingrediente:
15 kg castraveti
300 g sare neiodata
1 manunchi cimbru
1 manunchi marar
7-8 crengute visin
2 ramurele frunze telina
30 boabe de piper
10 ardei iuti
1-2 capatani usturoi
100 g seminte de mustar
50 g piper macinat
3 radacini de hrean

Mod de preparare:

Castravetii se spala foarte bine si se pun intr-o cratita cu apa rece cu sare( 10 g sare la un l de apa) unde se tin 3-4 ore, acoperiti cu o folie.Apoi ii montam in borcane de care dorim( mici de 720 g sau mari de 5 l ca si ale mele) impreuna cu cate 2 ardei iuti/borcan.
Intr-o oala mai mare punem cam 10-12 l de apa la care adaugam cam 250 g sare mare neiodata, un manunchi de cimbru, unul de marar, 2 ardei iuti, 3 catei de usturoi taiati in doua, 10 frunze de visin, 2 ramuri de telina si 30 boabe de piper.Punem apa la fiert si din momentul in care clocoteste o lasam asa 5 minute, apoi alte 5 minute o lasam sa se odihneasca..
Cu ajutorul unui polonic, turnam muratura in borcane peste castraveti. Ca sa nu se sparga borcanele, sub fiecare borcan punem lama unui cutit sau coada cate unei lingurite.
Lasam borcanele asa cum sunt, neacoperite, in bucatarie fix 48 de ore.
Dupa trecerea timpului, rasturnam muratura din borcane in oala si o lasam sa fiarba 10 minute, timp in care, punem borcanele cu castraveti sub jet de apa rece si ii spalam bine de orice urma de fermentatie.
Curatam restul usturoiului si hreanul si il taiem fasii, ii punem in borcane peste castraveti( hreanul in forma de cruce deasupra, sa apese peste castraveti).
La fiecare borcan de 5 l adaugam 3 varfuri de cutit de piper macinat si 3 linguri de boabe de mustar.Mai putem adauga frunze de visin si de telina(optional).
Muratura fiarta se pune fierbinte peste castraveti si se inchid borcanele cu capacele.
Borcanele se depoziteaza in camara sau in pivnita , unde se vor limpezi incet, incet...
Este o muratura mai picanta, ideala pentru cei ce nu vor sa puna castravetii la murat cu...zahar.
Pofta mare !

PS. Doamne ajuta-ti Daniela sa mai poti face si alte asemenea bunatati. Multzam fain!

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Cat de buni trebuie sa fie !Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. La cat de bine arata, cred ca sunt foarte gustosi.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Preferatii sotului meu!Poate reusesc si eu sa fac macar cateva borcanele ca tare mult ii plac.Sunt intr-adevar gustosi.Pupici si o seara buna,Sidy!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce camara frumoasa trebuie sa ai.
    Pupici si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.