O ciorba de dovlecei care se poate consuma rece sau calduta este bine venita pe caldurile de afara . Este hranitoare, usor de facut si deosebit de gustoasa.
Ingrediente:
2 dovlecei potriviti ca marime
1 ceapa verde
1 rosie
1/2 ardei gras
1 l lapte prins( sana)
2 linguri pasta de gogosari
2 linguri ulei
1 legatura marar verde
sare
piper macinat
Mod de preparare:
Se curata dovleceii, se taie pe lungime si se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor.
Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel ardeiul gras.
Intr-o oala sotam in uleiul incalzit ceapa, ardeiul si apoi rosia, 5 minute , amestecand cu lingura.
Adaugam pasta de gogosari, dovleceii rasi si apa cat sa depaseasca legumele cu 4 degete.Punem si cateva crengute de marar verde.Daca aveti zer , inlocuiti cu mare incredere 1/2 din cantitatea de apa cu el...nu veti regreta.
Asezonam ciorba si o lasam sa dea in clocot 10 minute pina se fierb legumele.
Laptele prins il amestecam in borcan cu o lingura , apoi adaugam un polonic de ciorba fierbinte peste lapte, amestecam si rasturnam compozitia peste ciorba.
Lasam sa dea un clocot , stingem focul si presaram deasupra 2-3 crengute de marar verde tocat.
Nu uitati de ardeiul iute !
Se serveste calduta, cu smantana (optional).
Ciorba de dovlecei rece, este deosebit de gustoasa, mai ales daca atunci o scoti din frigider si adaugi smantana tot rece. Este racoritoare si nu transpiri, dupa ce o consumi.
Pofta mare !
Imi plac dovleceii.Este buna ciorba ta .Te pup!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerc si eu reteta asta!!!!... Cred ca tare gustoasa!
RăspundețiȘtergereCu smantana si lamaie imi place foarte mult!
RăspundețiȘtergeresuper ciorbita! te pup cu drag :*
RăspundețiȘtergere