miercuri, 14 septembrie 2011

Ciorba de dovlecei

By In bucatarie la Sidy   Posted at  18:54   Ciorbe 4 comments

O ciorba de dovlecei care se poate consuma  rece sau calduta este  bine venita pe caldurile de afara . Este hranitoare, usor de facut si deosebit de gustoasa.






Ingrediente:
2 dovlecei potriviti ca marime
1 ceapa verde
1 rosie
1/2 ardei gras
1 l lapte prins( sana)
2 linguri pasta de gogosari
2 linguri ulei
1 legatura marar verde
sare
piper macinat

Mod de preparare:
Se curata dovleceii, se taie pe lungime si  se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor.
Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel ardeiul gras.
Intr-o oala sotam in uleiul incalzit ceapa, ardeiul si apoi rosia, 5 minute , amestecand cu lingura.
Adaugam pasta de gogosari, dovleceii rasi si apa cat sa depaseasca legumele cu 4 degete.Punem si cateva crengute de marar verde.Daca aveti zer , inlocuiti cu mare incredere 1/2 din cantitatea de apa cu el...nu veti regreta.
Asezonam ciorba si o lasam sa dea in clocot 10 minute pina se fierb legumele.
Laptele prins il amestecam in borcan cu o lingura , apoi adaugam un polonic de ciorba fierbinte  peste lapte, amestecam si rasturnam compozitia peste ciorba.
Lasam sa dea un clocot , stingem focul si presaram deasupra 2-3 crengute de marar verde tocat.
Nu uitati de ardeiul iute !
Se serveste calduta, cu smantana (optional).
Ciorba de dovlecei rece, este deosebit de gustoasa, mai ales daca atunci o scoti din frigider si adaugi smantana tot rece. Este racoritoare si nu transpiri, dupa ce o consumi.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.