Cum aveam niste smochine coapte, dar prea putine, m-am gandit sa le combin cu niste pere aromate si a iesit un gem cu un gust de neegalat....
Ingrediente:
500 g smochine
500g pere
500 g zahar
4 cuisoare
un varf cutit sare de lamaie
Mod de preparare:
Se spala smochinele si perele. Le stergem bine, le curatam de ciaja apoi le taiemm marunt. Cu ajutorul unei furculite zdrobim pulpa fructelor. Daca doriti ca gemul sa iasa mai fin, puteti da fructele prin blender.
Pasta obtinuta o punem intr-o cratita la foc mic, adaugam zaharul, cuisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 30-40 de minute pina scade sucul. Adaugam sarea de lamaie si lasam sa mai dea cateva clocote. Punem gemul fierbinte in borcane, cu grija sa nu le spargem.
Intr-o cratita mai mare asezam prosop pe fundul ei, apoi borcanele cu alt prosop printre ele, turnam apa pina la gura borcanelor si asa acoperite le lasam sa fiarba 15 minute. Le punem apoi intr-o cutie borcanele, le acoperim cu paturi si le lasam pina se racesc. Asezam apoi borcanele in camara pentru la iarna.
Pofta mare !
Ce combinatie minunata!!
RăspundețiȘtergereCombinatia imi convine ca nu am atatea smochine sa fac numa din ele!Pup,SidY!
RăspundețiȘtergereVin cu o felie de paine sa ma servesc,arata bine si bun.Pupicei!
RăspundețiȘtergere