Este un tort de origine araba cu aroma caramel, foarte usor de pregatit si foarte delicios...
Am vazut ca multe fete dragi mie au preparat acest desert si a fost foarte laudat.
Asa ca ...l-am testat si eu , dar cu o mica diferenta.Lingurita cu ness nu am pus-o in blat ci in crema.
Si uitati ce a iesit...
Ingrediente:
- Blat
- 1 ou
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g faina
- 3 linguri cacao
- esenta rom
- sare
- Crema
- 800 ml lapte
- 5 oua
- 200 g zahar
- 1 plic vanilie Burbon Finesse
- 1 lingurita ness
- Caramel
- 10 linguri zahar
Pentru blat oul il mixam bine cu un praf de sare apoi adaugam pe rand ingredientele celelalte si amestecam bine sa se omogenizeze.
Dam deoparte compozitia si preparam crema.
Ouale intregi le mixam bine cu zaharul, adaugam esenta de vanilie, nessul si laptele apoi le lasam deoparte.
Intr-o oala cu diametrul de 21 cm caramelizam zaharul la foc foarte mic ca sa nu se arda. Cand este gata rotim oala sa acopere si peretii si lasam la racit.
Dupa ce acesta s-a intarit rasturnam peste caramel compozitia de oua( crema) si imediat in centru oalei compozitia de blat.
Nu va faceti griji daca observati ca se duce la fundul vasului compozitia de blat.Asa trebuie sa fie.Ea se va ridica in timpul coacerii.
Dam oala la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 40 de minute.
Timpul de coacere poate varia in functie de marimea oalei.Pentru siguranta faceti testul scobitoarei:daca iese curata inseamna ca s-a copt prajitura.
Cand tortul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in oala.
Dupa ce este rece , cu o miscare ferma il rasturnam pe platoul de servire si il dam la rece pentru cateva ore.
Il puteti orna dupa preferinta sau il puteti lasa asa cum este...
Pofta mare !
Sidy draga, ti-a iesit tare fain tortul!
RăspundețiȘtergereBuna surioara!
RăspundețiȘtergereUite iti intorc acum vizita, ca cine stie cind mai apuc.
Astazi dupamiaza calatoresc spre RO.
Miine la prinz trebuie sa fiu acasa la mama.
Am vrut sa plec ieri, dar nu am mai prins locuri libere in autocar.
Tortuletul arata foarte apetisant si cum ai zis, nu greu de preparat!
Cum pe 30 m-a sarbatoresc - la reintoarecere din RO. sa sa incerc sa fac si eu un tortulet.
Inca nu ma pot hotari care, dar acesta o sa-l pun pe lista....
Te pup dulce si toate cele bune pt.toata famila ta draga!
Mii de imbratisari si pupicei,
Laurici ;-)))
ce bun tre sa fie!!!!!!!!!!!1
RăspundețiȘtergereLa cum arata,sigur este bun.Te pup!
RăspundețiȘtergereAroma de caramel si ness!E suficient ca sa imi placa,sunt innebunita dupa ele!se si vede dupa prajiturile mele!
RăspundețiȘtergereBuuuun! Trebuie sa il fac si eu. La fel ca si tine l-am mai vazut, dar nu stiu de ce l-am neglijat.
RăspundețiȘtergereCe bunaciune............mmm.O feliuta se poate, te rog.
RăspundețiȘtergereAm mai vazut si eu acest tort pe diferite bloguri... dar nu m-am hotarat inca sa il fac... Tot imi propun, dar nu ii mai vine odata randul... Arata delicios felia ta...
RăspundețiȘtergere