marți, 11 octombrie 2011

Ciorba de fasole uscata

By Sidonia Toncean   Posted at  16:16   Mancaruri de post 3 comments

Daca va este pofta de o ciorba de fasole uscata, mai usoara, fara afumatura ,vom vedea impreuna, pas cu pas , cum se face aceasta ciorba ca la mama acasa , asa...ardeleneste.Nu veti regreta !








 Ingrediente:
250 g fasole uscata
2 morcovi
1 patrunjel
!/2 telina
1/2 gulie
1 ardei gras
1 ceapa
2 rosii
2 linguri ulei
leustean
tarhon
sare
piper
boia


Mod de preparare:


Fasolea se pune la inmuiat de seara .
A doua zi dimineata se arunca apa de pe ea.
Zarzavatul se curata si se taie marunt , ceapa o lasam intreaga( la sfarsit se arunca).
Un morcov il sotam in putin ulei pentru a da o culoare placuta portocalie ciorbei. Dupa ce morcovul s-a sotat adaugam restul zarzavatului, fasolea , rosiile si apa necesara ; se lasa sa fiarba toate legumele si zarzavatul.
La sfarsit se adauga tarhonul, leusteanul  si se mai lasa sa dea  doua clocote.
Ciorba merge foarte bine alaturi de o ceapa rosie taiata.
Cine vrea ca ciorba sa fie mai acra se poate folosi zeama de pe ardeiul iute pus la murat.
Pofta mare !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. imi place foarte mult! Doar si eu sunt ardeleanca!..:)) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ca as manca cu pofta o farfurie din ciorba asta.Pupicei!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.