Daca va este pofta de o ciorba de fasole uscata, mai usoara, fara afumatura ,vom vedea impreuna, pas cu pas , cum se face aceasta ciorba ca la mama acasa , asa...ardeleneste.Nu veti regreta !
Ingrediente:
250 g fasole uscata
2 morcovi
1 patrunjel
!/2 telina
1/2 gulie
1 ardei gras
1 ceapa
2 rosii
2 linguri ulei
leustean
tarhon
sare
piper
boia
Mod de preparare:
Fasolea se pune la inmuiat de seara .
A doua zi dimineata se arunca apa de pe ea.
Zarzavatul se curata si se taie marunt , ceapa o lasam intreaga( la sfarsit se arunca).
Zarzavatul se curata si se taie marunt , ceapa o lasam intreaga( la sfarsit se arunca).
Un morcov il sotam in putin ulei pentru a da o culoare placuta portocalie ciorbei. Dupa ce morcovul s-a sotat adaugam restul zarzavatului, fasolea , rosiile si apa necesara ; se lasa sa fiarba toate legumele si zarzavatul.
La sfarsit se adauga tarhonul, leusteanul si se mai lasa sa dea doua clocote.
Ciorba merge foarte bine alaturi de o ceapa rosie taiata.
Cine vrea ca ciorba sa fie mai acra se poate folosi zeama de pe ardeiul iute pus la murat.
Pofta mare !
Pofta mare !
imi place foarte mult! Doar si eu sunt ardeleanca!..:)) Pup
RăspundețiȘtergereBuna ciorbica ta Sidy! Pupici
RăspundețiȘtergereChiar ca as manca cu pofta o farfurie din ciorba asta.Pupicei!
RăspundețiȘtergere