Pe vremuri, cand se facea painea la tara, in cuptorul de afara, cu lemne, se faceau si aceste minunate cocorade cu prune.
De fapt sunt niste placinte cu prune, care pot fi de post- asa cum le-am facut eu- sau unse cu ou deasupra, inainte de a se da la copt in cuptor.
Dar....in ziua de azi le facem in cuptorul de la aragaz....
Ingrediente:
pentru aluat
600 g faina
1 lingurita sare
250 ml apa calduta
100 ml ulei
pentru umplutura
1 kg prune fara samburi
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare :
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si apa calduta, adaugata putin cate putin. Framantam bine aluatul pina se desprinde de peretii vasului, apoi adaugam 50 ml de ulei si mai framantam putin pina se omogenizeaza.
Presaram faina pe o suprafata plana si asezam aluatul , apoi il inpartim in 6 bile egale.Le acoperim si le lasam sa se odihneasca 19 minute, chiar daca nu au drojdie in ele.
Dupa trecerea timpului , luam pe rand cate o bila, pine deasupra ei putin ulei si o intindem cu mana in toate partile pina se face o foaie subtire de tot.
Pe jumatate foaia punem jumatati de pruna in care presaram zahar amestecat dinainte cu scortisoara.
Rulam apoi foaia cum se vede in imagine si o rasucim in spirala.
Punem cocoradele pe tava in care am pus hartie de copt.
In prealabil am incalzit cuptorul la 180 de grade.
Dam tava la cuptor sa se coaca, aproximativ 45 de minute, pina se rumeneste deasupra si aluatul este copt.
Daca doriti, la servire se poate presara zahar praf deasupra.
Cocorada se poate manca atat calda cat si rece.
Pofta mare !
wow , nu am mai mancat asa ceva de cand eram mica........si ce bine arata la tine......yumi...
RăspundețiȘtergereWow, ce bunatate!!!
RăspundețiȘtergereAhh, mi-e pofta de bunatatea asta! e delicioasa!
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata dar le-as incerca ca tare bine mai arata si sunt convinsa ca sunt minunate.
RăspundețiȘtergerePup se seara frumoasa!
Numai bunatati aici la tine! De cocorada nu am auzit pana acum dar arata tare bine! As gusta un pic si eu:)
RăspundețiȘtergereMe gusta mucho hacer masas. Estos rollos están muy bien, sencillos. Un abrazo.
RăspundețiȘtergereNici eu nu am mancat, dar sunt sigura ca imi vor place. Suntem fani prune si sper sa ajung s ale incerc si eu toamna viitoare. O zi frumoasa, Nico
RăspundețiȘtergere