duminică, 7 octombrie 2012

Portofele cu branza in sos de smantana cu capere

By Sidonia Toncean   Posted at  07:57   Preparate din carne de porc 3 comments

Portofelele sunt niste fleici impanate, gata sa cuprinda branza cu verdeata si ceapa intr-o simfonie a aromelor si scaldate in minunatul sos cu vin , smantana si capere.
Visul oricui( portofelele), chiar daca este vorba de mancare cu gust bun si aroma fina.






Ingrediente:




600 g nuca de porc ( pulpa)
150 g branza impletita( sau telemea)
100 ml smantana
50 g unt
1 ceapa rosie
marar si patrunjel verde
50 g capere
250 ml vin alb
sare
boia
piper


Mod de preparare:

Portionam nuca de porc in patru bucati si crestam in fiecare cate un buzunar, cu ajutorul unui cutit ascutit.


Ceapa o curatam si o tocam marunt
Mararul verde si patrunjelul le tocam marunt.
Branza o taiem cubulete mici sau o radem daca folosim telemea.
Intr-un bol amestecam toate aceste ingrediente , impreuna cu o lingura cu smantana si le asezonam.



In fiecare buzunar introducen 1/4 din aceasta compozitie si le inchidem cu cate o scobitoare.Presaram sare si piper pe portofele apoi le prajim.


Intr-o tigaie topim untul , apoi la foc potrivit prajim cele patru portofele , pe ambele parti , pina se rumenesc bine.
Adaugam vinul si putina apa, daca mai e cazul , acoperim si lasam sa se patrunda portofelele in vin.




Dupa 30-40 de minute , in sosul ramas adaugam smantana ramasa si caperele si lasam sa mai dea cateva clocote.
Servim portofelele alaturi de cartofi copti si salata de salata verde.




Pofta mare !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.