Portofelele sunt niste fleici impanate, gata sa cuprinda branza cu verdeata si ceapa intr-o simfonie a aromelor si scaldate in minunatul sos cu vin , smantana si capere.
Visul oricui( portofelele), chiar daca este vorba de mancare cu gust bun si aroma fina.
Ingrediente:
600 g nuca de porc ( pulpa)
150 g branza impletita( sau telemea)
100 ml smantana
50 g unt
1 ceapa rosie
marar si patrunjel verde
50 g capere
250 ml vin alb
sare
boia
piper
Mod de preparare:
Portionam nuca de porc in patru bucati si crestam in fiecare cate un buzunar, cu ajutorul unui cutit ascutit.
Ceapa o curatam si o tocam marunt
Mararul verde si patrunjelul le tocam marunt.
Branza o taiem cubulete mici sau o radem daca folosim telemea.
Intr-un bol amestecam toate aceste ingrediente , impreuna cu o lingura cu smantana si le asezonam.
In fiecare buzunar introducen 1/4 din aceasta compozitie si le inchidem cu cate o scobitoare.Presaram sare si piper pe portofele apoi le prajim.
Adaugam vinul si putina apa, daca mai e cazul , acoperim si lasam sa se patrunda portofelele in vin.
Dupa 30-40 de minute , in sosul ramas adaugam smantana ramasa si caperele si lasam sa mai dea cateva clocote.
Servim portofelele alaturi de cartofi copti si salata de salata verde.
Pofta mare !
Vin la masa... pup... duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereE cam tarziu dar si eu m-as inscrie la o portie!
RăspundețiȘtergereNiste portofele foarte gustoase.Pup!
RăspundețiȘtergere