Un guguluf si niste briose fine si delicioase pt amatorii de nuca si ciocolata....
Reteta o am din retetarul de pe site-ul Dr Oetker, a iesit un guguluf numai bun de drum sau de servit dimineata la o cafeluta.
Ingrediente :
150 g faina
100 g amidon alimentar
150 g zahar tos
250 g zahar pudra
100 g miez nuca
175 ml ulei
125 ml lapte
1 plic praf de copt
2 linguri rase ness
100 ml apa fierbinte
100 g ciocolata
5 oua
1 baton vanilie
coaja rasa de la o lamaie
3 lingurite polen
Mod de preparare:
Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).
Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt si nucile macinate.
In albusurile batute adfaugam uleiul si amestecam sa se omogenizeze bine.
Galbenusurile le mixam cu zaharul praf, apoi adaugam laptele.
Faina o incorporam in amestecul de albusuri, apoi adaugam si galbenusurile mixate.Omogenizam.
La sfarsit adaugam cafeaua , ciocolata rasa, coaja de lamaie si polenul.Amestecam sa se omogenizeze.
Intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina , punem compozitia.
Pentru ca forma mea de guguluf nu este asa de mare si mi-a mai ramas aluat, l-am pus in 6 forme de briose.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sa se coaca.
Lasam sa se raceasca in forma 10 minute , apoi se scoate si se pudreaza cu zahar praf.
Pofta mare !
O combinatie exact pe placul meu.Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bunatati aici! Nu stiu din care as gusta mai intai!
RăspundețiȘtergereTare-mi plac si mie retetele de la Dr.Oetker! Le voi incerca si eu ;-) te tzuc :*
RăspundețiȘtergereO deliciosenie, altceva nu pot sa spun ca tare mult imi place! Pup
RăspundețiȘtergereSe vede dupa aspect cat sunt de bune!!!
RăspundețiȘtergerePup draga mea!!
Guguluful si briosele sunt foarte aratoase! Cred ca au fost si foarte gustoase:)
RăspundețiȘtergere