sâmbătă, 1 decembrie 2012

Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

By Sidy   Posted at  08:47   Preparate din carne de curcan 1 comment


Dintre toate sosurile dietetice, cel de iaurt cu ciuperci, e de departe favoritul meu. Nevoita de imprejurari , sa prepar piept de pui dietetic, dar si gustos, le-am combinat într-o mod in care ne-a uns pe suflet si cel de la regim a mancat cu mare pofta.
Asa ca puteti incerca cu incredere...a iesit ceva delicios ce se topeste in gura, desi e mai....dietetic( el a mancat fara cascaval).



Ingrediente :

1/2 piept de curcan fara pielita si os
150 g sunca de pui
400 g ciuperci taiate
1 caciulie usturoi
400 g iaurt degresat
2 lingurite mustar
2 singuri sos soia
2 linguri sos Worcestershire
150 g cascaval felii
1 kg cartofi albi
100 ml vin alb
100 g unt
2 linguri ulei de masline
1-2 rosii mici
patrunjel verde
salvie
piper
boia




Mod de preparare :

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la rece, in aceasta marinada.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii subtiri dar nu de tot, sa nu se desprinda feliile de cartof.
Pentru fiecare cartof pregatim cate o foaie de folie de aluminiu pe care presaram sare grunjoasa( la cei de la regim nu punem sare si unt), asezam un cartof pe care il condimentam apoi asezam o feliuta de unt pe el.
Strangem folia bine pe fiecare cartof avand grija sa nu poata iesi aburii cand cartofii se coc.




Luam pieptul de curcan din marinada, il crestam si asezam cateva felii de usturoi in el.Punem pieptul intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. Deasupra lui punem uleiul de masline si rondele de rosii.
Dam pieptul de curcan si cartofii la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se coaca , pentru aproximativ o ora.
Verificam apoi daca sunt toate coapte.




Intre timp , pregatim sosul de iaurt cu ciuperci.
Intr-un bol punem iaurtul, 1 lingurita mustar, 1-2 catei usturoi presat, patrunjel verde, piper macinat.Amestecam bine sa se omogenizeze , apoi adauham 1/2 din ciupercile taiate marunt.Amestecam si sosul este gata. Daca nu sunteti la regim puteti adauga si putina sare.
Pieptul il taiem felii de 1 cm grosime si il punem pe o farfurie termorezistenta unsa cu putin unt.Deasupra feliilor de piept punem ciuperci taiate marunt, apoi felii de sunca si felii de cascaval.
Dam farfuria 5-10 minute la cuptorul incalzit sau la microunde sa se topeasca cascavalul.







Cand cascavalul s-a topit , montam pe farfuria de servit, cate o felie de piept  si cate un cartof , peste care punem sos de iaurt cu ciuperci , apoi ornam.



Veti vedea ca si ceva mai dietetic , poate fi gustos....
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

  1. Foarte gustos! Ai muncit ceva la "acordeoanele" acelea! O bunatate de mancare!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.