joi, 19 septembrie 2013

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

By Sidonia Toncean   Posted at  15:59   Preparate din carne de curcan 16 comments

Am pregatit acesta mancare delicioasa ,cu gandul la Provocarea lunii septembrie -Dulce Romanie gazduita in aceasta luna de Liana Toma pe blogul sau http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/
Provocarea Dulce Romanie a pornit de la o idee foarte buna si foarte simpla a Mihaelei http://mihaelapd.blogspot.ro/p/dulce-romanie.html in octombrie 2010, care incet, incet s-a tranformat intr-un ditamai proiectul online, in care sunt implicati o multime de bloggeri.

Pe scurt, treci pe la Mihaela, iti depui  candidatura pentru a deveni gazda unei luni la alegere, alegi o tema sau ingredient pe care bloggerii culinari sa-l foloseasca in unul sau mai multe preparate, urmand ca la sfarsitul lunii sa se organizeze o adevarata parada a retetelor, pe blogul gazda. 
Prima tema este  CIOCOLATA DE CASA , a doua tema MUSTUL , iar a treia tema  STAFIDELE !
Asa ca eu am combinat ultimele doua teme si a iesit minunatia de mai jos :





Ingrediente :





500 g piept de curcan
200 g sunca feliata(prosciutto crudo)
200 g cascaval Emmentaler feliat
1 lngura mustar Dijon
1 rodie
250 ml must proaspat rosu
1/2 lingurita condimente barbeque pui
1/2 lingurita chili piper de Cayenne
100 g stafide
putin unt
scobitori


Mod de preparare :

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau ( https://www.youtube.com/watch?v=lY3lt5p1daM) iar pieptul de curcan il taiem fileuri subtiri si il asezonam.
Mustul  il punem la fier ( adaugam o lingura cu zahar daca e acrisor) impreuna cu sucul si bobitele de rodie si lasam sa fiarba pina cand scade si se imgroasa putin.



Pe o farfurie asezam o felie de sunca , deasupra ei un fileu de piept de curcan pe care il ungem cu putin mustar, apoi o felie de cascaval si intr-unul din capete punem o lingurita de stafide bine hidratate.
Rulam rulourile si le prindem cu cate o scobitoare, apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le mai condimentam deasupra.
Dam vasul cu rulourile la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ 45 de minute pina se rumenesc frumos deasupra, rulourile. Din cand in cand stropim rulourile cu putin ulei.





Cand rulourile sunt gata le servim alaturi de piure de cartofi si sosul de must cu rodie.
Va asigur ca va veti linge pe degete de asa o bunatate....noua ne-a placut tare, tare mult.



Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

16 comentarii:

  1. Wauu...ce bunatate ai facut tu aici, Sidy draga!!! Mustul cu rodie trebuie musai incercat,cred ca e o minunatie!! Multumesc frumos pentru reteta! Te tzuc cu drag! :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca a avut un gust formidabil....noua tare mult ne-a placut !
      De fapt ideea mi-a venit de la provocarea ta !
      Te tzuc cu mult drag !

      Ștergere
  2. Yummy, ce bunatate! Ma invit la masa ;)
    Trebuie sa pregatesc si eu ceva pentru provocare, din pacate nu am must...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ca te astept draga mea.....
      Must poti sa-ti faci tu singura din 1-2 kg de struguri. Mult succes draga mea !
      Te imbratisez si te tzuc cu mult drag !

      Ștergere
  3. Si uite asa ai pregatit ceva foarte gustos si aratos!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca a fost neasteptat de gustos !
      Te tzuc cu mult drag !

      Ștergere
  4. minunatie intr-adevar! sper ca tu sa castigi concursul cu acest delicios preparat! Succes!

    toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Lia sa sti ca nu este un concurs, este o provocare unde fetele invitate isi prezinta retetele. Cand are sa fie parada lor, am sa-ti trimit un link sa vezi despre ce e vorba.....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  5. Draga mea
    Iti admir curajul de a experimenta orice ingredient in pregatirea bucatelor tale.
    Sint sigura ca sint si foarte reusite si tare apreciate.
    Personal, nu dispun de acelasi curaj desi, sincer, mi-as dori.
    Ce ai pus astazi pe masa mi-a stirnit o pofta teribila.
    Pot doar sa spun: sa va fie de bine!
    Ma bucur sa iti vizitez blogul si sa culeg ideile tale, iar vorbele tale calde m-au convins ca esti un interlocutor deosebit, un om bun, o femeie extraordinara.
    Te felicit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kyra scumpa de ce sa nu ai curaj ??? Trebuie sa incerci si vei fi uimita ce bunatati ai sa faci !
      Fii sigura ca va iesi ceva bun, pentru ca eu stiu ce bunatati prepari tu.
      Iti multumesc pentru cuvintele tale deosebite.
      Te imbratisez si te tzuc cu drag !

      Ștergere
  6. Imi plac mult rodiile. Trebuie sa fie o nebunie de sos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zau ca merita incercat sosul....si ilpoti folosi si la alte preparate.
      Un weekend minunat sa ai !

      Ștergere
  7. Preparat de restaurant cu stele Michelin !!!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot dar pina la stelele Michelin e o cale atat de luuuuuuuuuunga !
      te tzuc cu mare drag Adina !

      Ștergere
  8. Draga Sidonia imi imaginez ce buna trebuie sa fie sosul dulce acrisor in combinatie cu piureul si rulourile,esti o buna gospodina si ma bucur ca esti prietena mea,felicitari Sidonia pentru tot ce prepari,te imbratisez cu drag:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ne-a placut mult de tot , draga Geta...
      Multumesc de aprecieri .
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.