Am pregatit acesta mancare delicioasa ,cu gandul la Provocarea lunii septembrie -Dulce Romanie gazduita in aceasta luna de Liana Toma pe blogul sau http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/
Provocarea Dulce Romanie a pornit de la o idee foarte buna si foarte simpla a Mihaelei http://mihaelapd.blogspot.ro/p/dulce-romanie.html in octombrie 2010, care incet, incet s-a tranformat intr-un ditamai proiectul online, in care sunt implicati o multime de bloggeri.
Pe scurt, treci pe la Mihaela, iti depui candidatura pentru a deveni gazda unei luni la alegere, alegi o tema sau ingredient pe care bloggerii culinari sa-l foloseasca in unul sau mai multe preparate, urmand ca la sfarsitul lunii sa se organizeze o adevarata parada a retetelor, pe blogul gazda.
Prima tema este CIOCOLATA DE CASA , a doua tema MUSTUL , iar a treia tema STAFIDELE !
Asa ca eu am combinat ultimele doua teme si a iesit minunatia de mai jos :
Ingrediente :
500 g piept de curcan
200 g sunca feliata(prosciutto crudo)
200 g cascaval Emmentaler feliat
1 lngura mustar Dijon
1 rodie
250 ml must proaspat rosu
1/2 lingurita condimente barbeque pui
1/2 lingurita chili piper de Cayenne
100 g stafide
putin unt
scobitori
Mod de preparare :
In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau ( https://www.youtube.com/watch?v=lY3lt5p1daM) iar pieptul de curcan il taiem fileuri subtiri si il asezonam.
Mustul il punem la fier ( adaugam o lingura cu zahar daca e acrisor) impreuna cu sucul si bobitele de rodie si lasam sa fiarba pina cand scade si se imgroasa putin.
Pe o farfurie asezam o felie de sunca , deasupra ei un fileu de piept de curcan pe care il ungem cu putin mustar, apoi o felie de cascaval si intr-unul din capete punem o lingurita de stafide bine hidratate.
Rulam rulourile si le prindem cu cate o scobitoare, apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le mai condimentam deasupra.
Dam vasul cu rulourile la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ 45 de minute pina se rumenesc frumos deasupra, rulourile. Din cand in cand stropim rulourile cu putin ulei.
Cand rulourile sunt gata le servim alaturi de piure de cartofi si sosul de must cu rodie.
Va asigur ca va veti linge pe degete de asa o bunatate....noua ne-a placut tare, tare mult.
Pofta mare sa aveti !
Wauu...ce bunatate ai facut tu aici, Sidy draga!!! Mustul cu rodie trebuie musai incercat,cred ca e o minunatie!! Multumesc frumos pentru reteta! Te tzuc cu drag! :* :*
RăspundețiȘtergereSa sti ca a avut un gust formidabil....noua tare mult ne-a placut !
ȘtergereDe fapt ideea mi-a venit de la provocarea ta !
Te tzuc cu mult drag !
Yummy, ce bunatate! Ma invit la masa ;)
RăspundețiȘtergereTrebuie sa pregatesc si eu ceva pentru provocare, din pacate nu am must...
Hai ca te astept draga mea.....
ȘtergereMust poti sa-ti faci tu singura din 1-2 kg de struguri. Mult succes draga mea !
Te imbratisez si te tzuc cu mult drag !
Si uite asa ai pregatit ceva foarte gustos si aratos!
RăspundețiȘtergerePup!
Sa sti ca a fost neasteptat de gustos !
ȘtergereTe tzuc cu mult drag !
minunatie intr-adevar! sper ca tu sa castigi concursul cu acest delicios preparat! Succes!
RăspundețiȘtergeretoate cele bune!
Draga mea Lia sa sti ca nu este un concurs, este o provocare unde fetele invitate isi prezinta retetele. Cand are sa fie parada lor, am sa-ti trimit un link sa vezi despre ce e vorba.....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Draga mea
RăspundețiȘtergereIti admir curajul de a experimenta orice ingredient in pregatirea bucatelor tale.
Sint sigura ca sint si foarte reusite si tare apreciate.
Personal, nu dispun de acelasi curaj desi, sincer, mi-as dori.
Ce ai pus astazi pe masa mi-a stirnit o pofta teribila.
Pot doar sa spun: sa va fie de bine!
Ma bucur sa iti vizitez blogul si sa culeg ideile tale, iar vorbele tale calde m-au convins ca esti un interlocutor deosebit, un om bun, o femeie extraordinara.
Te felicit!
Kyra scumpa de ce sa nu ai curaj ??? Trebuie sa incerci si vei fi uimita ce bunatati ai sa faci !
ȘtergereFii sigura ca va iesi ceva bun, pentru ca eu stiu ce bunatati prepari tu.
Iti multumesc pentru cuvintele tale deosebite.
Te imbratisez si te tzuc cu drag !
Imi plac mult rodiile. Trebuie sa fie o nebunie de sos
RăspundețiȘtergereZau ca merita incercat sosul....si ilpoti folosi si la alte preparate.
ȘtergereUn weekend minunat sa ai !
Preparat de restaurant cu stele Michelin !!!:)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de tot dar pina la stelele Michelin e o cale atat de luuuuuuuuuunga !
Ștergerete tzuc cu mare drag Adina !
Draga Sidonia imi imaginez ce buna trebuie sa fie sosul dulce acrisor in combinatie cu piureul si rulourile,esti o buna gospodina si ma bucur ca esti prietena mea,felicitari Sidonia pentru tot ce prepari,te imbratisez cu drag:)
RăspundețiȘtergereNoua ne-a placut mult de tot , draga Geta...
ȘtergereMultumesc de aprecieri .
Te tzuc cu mare drag !