miercuri, 30 octombrie 2013

Bunatati facute cu Multicooker Philips

By In bucatarie la Sidy   Posted at  19:15   Multicooker 32 comments



Salut ! Eu sunt Philips Multicooker. Sunt elegant, usor de utilizat, usor de mutat dintr-un loc in altul, si da ... sunt chic si modern  dar  fac o mancare cu un gust mult mai bun decat oalele obisnuite ,datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, iar ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.
Asa spune Sidy care m-a castigat  la campania de  testare produse  Descopera secretele tuturor mamelor cu Philips Multicooker de pe Gustos.ro.
Tehnologia avanseaza chiar si in bucatarie. Cei de la Philips tocmai m-au creat (o bijuterie culinara- asa imi spune Sidy) ,ca sa va ajut  sa faceti diverse feluri de mancare, singurul vostru rol fiind acela de a adauga ingredientele necesare.
Daca ma folositi, puteti sa puneti  in 10 minute, dimineata, ingredientele in vasul meu  si sa ma programati sa incep sa gateasc peste 6-8 ore ,ca mincarea sa fie gata preparata cind ajungeti acasa. Oricum am un sistem foarte destept care-ti tine mincarea incalzita pina la 24 de ore  ,dupa ce o gateste ,pina cind ajungi acasa...
Eu va ofer sprijin în pregătirea unor reţete, la fel de delicioase ca mâncărurile mamei sau ale bunicii. Cu 12 programe de gătit și 22 de setări de temperatură, voi fi micul vostru ajutor de bucătar cu care să gătiti preparatele preferate indiferent că vreti să le fierbeti, să le prăjiti, să le coaceti, să le gătiti la aburi sau prin înăbuşire.
Tot ce trebuie să faceti este să puneti ingredientele în cuva mea, să setati funcţia şi timpul potrivite şi să  ma lasati  să gătesc, în timp ce voi  va petreceti timpul cu familia voastra.Va gatesc singur, parol !!!
Dar sa stiti ca eu  gătesc si  în lipsa voastra şi va aştept cu mâncarea caldă când va întoarceti. Cronometrul meu  va permite să lasati până la 12 ore mâncarea la preparat sau să programati să fie gătită ,cu până la 24 ore mai târziu, fără emoții că o veti găsi arsă sau gătită insuficient. 
După ce termin de gătit,  pornesc automat functia pentru păstrarea caldă a alimentelor până la 24 de ore și astfel aveti oricând mâncarea gata pentru a fi servită.
Am un vas de 5l, care va permite să pregătiti aproximativ 6 porţii medii dintr-o singură tranşă.Am o tehnologie cu încălzire 3D şi astfel căldura acţionează uniform şi nu e nevoie de amestecare, iar vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.O sa va  prepar  mancare fara sa miroase toata bucataria sau sa fie fum ,ca s-a prins mancarea pentru ca nu ati invartit.
Ma puteti utiliza  oriunde datorita dimensiunilor mele mici si a designului compact si ma puteţi muta cu uşurinţă folosind mânerul rotativ, care nu se încălzeşte.
Sa stiti ca eu va citesc gandurile, voi trebuie doar sa  alegeti felul de mancare preferat, urmati instructiunile din reteta, setati functia potrivita si timpul necesar cu ajutorul ecranului si meniului usor de folosit, dupa care asteptati putin si va puteti aseza la masa.Va prepar mancarea singur !
Pot încălzi orice fel de mâncare, cu ajutorul butonului "REHEAT". Tu selectezi timpul de încălzire si în câteva minute poti servi un fel de mâncare delicios, pentru ca eu o pot incalzi.
Când timpul de încălzire se încheie, funcția "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.
Astfel familia ta se poate bucura de felurile de mâncare preferate, fără ca tu să pierzi mult timp în bucătărie!Am eu grija de tot...
Acesta sunt eu  Philips Multicooker  , iar Sidy va va prezenta cateva bunatati ce le-a facut cu mine....
Haideti sa facem un meniu cu ce am preparat:
1 -   Quiche picant
2 -   Aperitiv cu ficatei si ciuperci
3 -   Omleta cu carnati picanti
4 -   Ciorba de toamna cu afumatura
5 -   Supa de branzeturi cu crutoane
6 -   Piept de pui Dubarry cu ecrase de cartofi
7 -   Varza cu pui de casa
8 -   Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal
9 -   Pui Pekin cu sos de lamaie
10 -  Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat
11 -  Prajitura cu mere si iaurt
12 -  Iaurt de casa

Quiche picant



Ingrediente :


- pentru aluat
100 g unt
250 g faina
1 ou
sare
- pentru umplutura
100 g kaizer
100 g carnati picanti uscati
100 g ciuperci taiate
100 g cas de oaie
50 g cascaval
4 oua
2 ardei copti rosii
50 g masline negre fara samburi
3-4 fire ceapa verde
1 praf de copt
100 ml smantana
patrunjel verde
sare
piper
patrunjel verde

Mod de preparare :

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru aluat ( adaugam 50 ml apa, daca vi se pare prea tare aluatul), le framantam putin, apoi il invelim intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp taiem fasii kaizerul si carnatul rondele si le prajim in putin ulei. Le scoatem din tigaie pe un servet de hartie sa absoarba grasimea in plus.
Taiem marunt ceapa, ardeii curatati ii rupem in fasii subtiri, ciupercile le taiem marunt.
Cand toate sunt gata si timpul a trecut, scoatem aluatul de la rece , il intindem subtire 3-4 mm si il punem in cuva aparatului,pe care am uns-o cu putin unt. 
Cu o furculita, intepam aluatul dinloc in loc.





Avem grija ca aluatul sa fie ridicat putin pe marginea vasului.
Punem pe rand ciupercile, ceapa tocata, kaizerul si carnatul prajit, ardeii copti si la sfarsit maslinele .




Ouale le batem bine cu smantana , sare si piper, adaugam praful de copt si amestecam sa se omogenizeze.Rasturnam apoi compozitia in vas, peste legume.
Deasupra radem casul si cascavalul si presaram patrunjel verde tocat si putin ardei copt, pentru aspect.



Apasam butonul Menu  Programam aparatul pe Bake ( Coacere), fixam temperatura la 150 de grade si fixam timpul de coacere la 45 de minute. Apoi apasam butonul Start si lasam aparatul sa-si faca  programul.




La scurgerea timpului , scoatem aparatul din priza si lasam quiche-ul sa se raceasca in vas.
Atentie ! Aveti grija cand ridicati capacul , sa nu va opariti cu aburii...stati mai bine, mai departe si lateral de aparat.
Dupa ce s-a racit putin , il scoatem din vas , il punem pe un platou si se poate deja servi.
Este bun si rece , dar mai ales cald.....



Aperitiv cu ficatei si ciuperci


Ingrediente :



250 g ficatei pui
1 morcov
1 ceapa
3 catei usturoi
150 g ciuperci taiate
3 oua
100 g cascaval
100 ml smantana
sare
piper
verdeturi
-pentru aluat
1 ou 
200 g faina
100 g unt
Sau puteti folosi o lipie libaneza, clatita sarata sau aluat de foietaj, daca va grabiti.

Mod de preparare:

Prima data facem aluatul ,amestecand bine toate ingredientele. Dupa  ce l-am framantat putin il invelim intr-o folie de plastic si il dam la rece pentru 30 de  minute.
Curatam ceapa , usturoiul si morcovul , le spalam si le tocam( radem).
Ciupercile le maruntim si verdeata ( patrunjel si marar verde) le tocam marunt.
Alegem in MENU programul FRY pentru 10 minutem ,dam START  si in doua linguri cu ulei sotam ceapa si morcovul, dupa 3 minute adaugam si usturoiul.





Doua oua le batem bine , adaugam ciupercile si asezonam iar cand au mai ramas 3 minute din program, le rasturnam peste ceapa si morcovul sotate.
Amestecam pina la finalizarea programului cand scoatem aparatul din priza.
Cascavalul ras , un ou si smantana le amestecam pina se omogenizeaza.
Scoatem de la rece aluatul si il intindem cat e fundul vasului.
Il punem in vasul neuns( aluatul are unt in compozitie), adaugam compozitia de ficatei cu oua, o nivelam cu o lingura si deasupra ei asezam oul batut cu smantana si cascaval.
Presaram deasupra verdeata si alegem  MENU in care setam STEW pentru 20 de minute.START








Inchidem capacul si lasam Multicooker-ul sa-si faca programul. Cand e gata setam FRY , apoi START ,pentru 10 minute pina se va coace aperitivul.
Scoatem aparatul din prize, iar aperitivul il punem pe un platou.
Feliem aperitivul care se poate servi atat  cald cat si rece.






Astfel am obtinut un minunata aperitiv, fara sa miroase a ceapa sau ficat in bucatarie si ea este curata ...


Omleta cu carnati picanti




Ingrediente :




5 oua
80 g cas oaie
100 g carnati picanti uscati
3-4 fire ceapa verde
30 g unt
1/2 ardei gras rosu
sare
piper

Mod de preparare:

Ceapa o curatam si o taiem rondele, ardeiul il taiem cubulete. 
Batem bine ouale intr-un bol si le asezonam.
Carnatii ii taiem rondele , iar casul cubulete, apoi il adaugam la ouale batute si condimentate.
Punem untul in vasul aparatului, apasam butonul MENU si selectam programul de fierbere BOIL pentru 10 minute.START





Cand untul s-a topit adaugam ceapa verde si ardeiul si le sotam cam 1-2 minute, apoi adaugam feliile de carnati si ouale batute cu casul.
Inchidem capacul si asteptam finalizarea programului.
Cand s-a scurs timpul, scoatem aparatul din priza si rasturnam omleta pe un platou.
Pofta mare sa aveti !





In doar cateva minute am obtinut o omleta pufoasa, fara miros de ceapa prajita in bucatarie si fara mizerie.Savuram si putem merge linistiti la servici, pentru ca vasul aparatului se curata extrem de usor....

Ciorba de toamna cu afumatura 



Ingrediente :



400 g afumatura
1 morcov mare
2-3 cartofi
1-2 radacina patrunjel
1 ceapa
1/2 gulie
1/2 telina
1 lingura pasta gogosari
200 ml smantana
2 galbenusuri
sucul de la o lamaie
tarhon
patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare :

Turnam in vasul aparatului 3 l apa ai adaugam afumatura.
Apasam butonul Menu si selectam programul Boil . Setam timpul pentru 15 minute, inchidem capacul si apasam butonul Start.
Cand s-a terminat programul apasam Stew si programam la 40 de minute, cu capacul inchis.



Intre timp curatam legumele si le taiem cubulete.Ceapa curatata am l;asat-o intreaga m iar dupa ce a fiert, o inlatur..



Dupa trecerea celor 40 de minute adaugam legumele si sarea si setam iar pe Stew (fierbere innabusita) pentru inca 40 de minute.
La final adaugam orezul si tarhonul  si setam iar Stew- 10 minute.



Galbenusurile le batem bine cu smantana, zeama de la o lamaie, amestecam bine si adaugam unul-doua polonice cu ciorba fierbinte si amestecam.
La terminarea programului, scoatem aparatul din priza si dregem ciorba cu sosul de smantana.
Deasupra presaram patrunjel verde.




Supa de branzeturi cu crutoane





Ingrediente :




200 g branza topita
100 g cascaval
200 ml smantana
1 ceapa rosie
50 g unt
1 lingura faina
2 l supa de carne
3-4 fire ceapa verde
½ ardei gras rosu
2 linguri ulei
sare
piper
patrunjel verde

Mod de preparare :

Curatim toate cepele si le tocam marunt. Ardeiul iute il taiem cubulete mici.
In vasul aparatului Multicooker punem ulei si 15 g unt si il setam pe programul FRY pentru 6 minute.START  apoi.  Adaugam cele doua tipuri de ceapa si ardeiul si le sotam cu capacul inchis.
Dupa 4 minute adaugam faina si o cana cu supa, amestecam si adaugam branza topita.O lasam cu capacul inchis doua minute , sa se topeasca branza.
Setam pe BOIL pentru 30 de minute, completam cu supa necesara, asezonam si inchidem capacul.START sa porneasca.










Aveti grija sa nu depasiti nivelul lichidului  indicat pe vas , ca altfel da supa  pe dinafara .
Cat timp fierbe supa , punem doua felii de paine la prajit, apoi le taiem cuburi.
Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici si tocam marunt patrunjelul verde .
Cand este gata programul, scoatem aparatul din priza, adaugam smantana pe care am amestecato cu 1-2 polonice supa fierbinte  si presaram  patrunjel verde deasupra.
Servim supa in boluri cu curutoane si cascaval ras ,pus deasupra. Merge foarte bine si un ardei iute linga ea.
Nici nu ma inchipuiti ce supa delicioasa a iesit.







Savurati !


Piept de pui Dubarry cu ecrase de cartofi



Preparatul nu este prea spectaculos, dar va garantez ca este savuros.....

Ingrediente:

500 g piept de pui
150 g conopida
50 g cascaval afumat felii
2 linguri ulei de masline
10 g unt
sare
piper

100 ml sos Bechamel :
     - 10 g unt
     - 70 g faina
     - 100 ml lapte
     - nucsoara
     - sare


- pentru ecrase de cartofi:
4-5 cartofi albi
100 g mazare verde boabe
1 rosie mica( preferabil echalote)
1/2 ceapa mica
30 g unt
1-2 linguri ulei de masline
50 ml lapte caldut( optional)
sare



Mod de preparare :

Pieptul de pui se fileteaza , se bate putin cu ciocanul de snitel, apoi se condimenteaza.
Conopida spalata o desfacem in buchetele mici.
Cartofii se curata , se spala si apoi se taie cuburi.
Curatam ceapa si o lasam intreaga.
Rosia o crestam in patru, infigem in ea o furculita la partea unde a fost codita si o tinem la flacara de aragaz 1-2 minute. Apoi se decojeste foarte usor.
In vasul aparatului Multicooker Philips topim untul impreuna cu uleiul dupa ce am apasat butonul MENU si am ales programul FRY( prajire) iar la timp optam pentru 15 minute. Pornim aparatul START si dupa 3-4 minute adaugam fileurile de pui si le prajim, cu capacul deschis.





Le prajim bine pe ambele parti.Cand timpul s-a scurs si pieptul este fript, adaugam apa peste el, atat cat sa-l acopere.
In cosul de preparat la aburi punem cartofii, conopida si mazarea( le saram ) si asezam cosul deasupra pieptului care este acoperit cu apa.
Selectam programul STEW  pentru 55 de minute, inchidem capacul si pornim aparatul cu START.






Separat preparam sosul Bechamel , topim untul, adaugam faina si laptele putin cate putin , invartind mereu sa nu se faca cocoloase. Veti observa ca sosul se ingroasa repede. Dupa ce da cateva clocote,il luam de pe foc si adaugam nucsoara rasa , sare si piper. Dupa ce sosul s-a mai racorit m il acoperim sa nu faca crusta deasupra.




Dupa finalizarea programului scoatem aparatul din priza, golim legumele din cos iar fileul de piept de pui il punem deasupra in cos. Il acoperim cu un strat de conopida fiarta , punem cateva linguri cu sos deasupra si asezam cate o felie de cascaval deasupra.Inchidem capacul.
Aparatul fiind cald, cu zeama lasata fierbinte, va topi cascavalul pina facem pireul de cartofi.


Ecrase de cartofi : cartofii calzi ii zdrobim , impreuna cu jumatate din mazarea fiarta, adaugam untul, si uleiul.
Adaugam apoi ceapa razuita si rosia razuita. Daca e cazul, potrivim gustul de sare si piper si adaugam putin lapte caldut , daca piureul este prea vartos. La sfarsit adaugam mazarea boabe ramasa.
Servim cate 1-2 fileuri de pui Dubarry cu ecrase de cartofi si salata de ardei kapia copti.
Se poate presara putin patrunjel verde tocat. deasupra.




Astfel am obtinut un preparat care se face atat in vasul aparatului Multicooker cat si in cosuletul de deasupra, la aburi...  in acelasi timp.
Delicios !

Varza cu pui de casa




Ingrediente :

1 varza proaspata ( 1 kg)
700 g pui de casa
1 ceapa
1 rosie
1/2 ardei gras colorat
1 lingura pasta de gogosari
2 linguri ulei
cimbru
marar
200 ml bulion facut in casa
sare
piper



Mod de preparare :

Curatam ceapa si o tocam marunt .Ardeiul gras colorat il taiem cubulete la fel si 1/2 rosie .
Varza o taiem dupa preferinta, marunta sau patratele si o facem cu sare , apoi o amestecam.
In vasul aparatului punem uleiul si ceapa tocata,apasam MENU , apoi selectam programul FRY (prajire) si selectam 15 minute.Apasam butonul START si cand incepe ceapa sa se soteze adaugam ardeiul gras si 1/2 din rosie cubulete. Amestecam din cand in cand.
Dupa ce au trecut 5 minute adaugam carnea de pui si o lasam sa se prajeasca cu capacul inchis pina se termina programul( 10 minute). Amestecam din cand in cand.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem din priza aparatul si adaugam apa  cat sa acopere pulpele, pasta de gogosari, sare,piper , cimbru si marar.Deasupra punem toata varza taiata, rosia ramasa felii si putin cimbru .




Inchidem capacul si selectam programul STEW pentru o ora.START
Lasam  aparatul sa-si faca programul , dar cu 10 minute inainte de a se termina, deschidem capacul avand grija la aburii care ies, adaugam bulionul, amestecam varza cu carnea si inchidem inapoi.
Dupa trecerea timpului , cand aparatul semnalizeaza finalul programului, programam la temperatura de 180 de grade , programul BAKE( coacere) pentru 10 minute.START






Dupa trecerea timpului, apa mai scade  si varza si carnea sunt gata de servit.
Ati facut o mancare deodebit de gustoasa, fara sa miroase in bucatarie a varza si fara sa fie fum pentru ca nu am invartit in ea.




 Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal




Ingrediente :



1 kg pulpa porc
50 ml ulei
50 g faina
250 ml smantana
400 ml supa de carne
3 galbenusuri
zeama de la o lamaie
1 lingura mustar
patrunjel verde
700 g cartofi
50 g unt
100 ml lapte
2 morcovi
1/2 lingurita galangal macinat( ghimbir)


Mod de preparare :

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile  si le dam prin faina.
Apasam butonul MENU  si selectam programul FRY pentru 15 minute. Punem uleiul in vasul aparatului , apasam START si dupa 5 minute dupa ce uleiul s-a incalzit, prajim feliile de carne pe ambele parti, cu capacul inchis , cam 1-2 minute fiecare felie.
Dupa ce toate feliile sunt prajite si scoase din aparat, in uleiul ramas ( care nu si-a schimbat deloc culoarea si nu s-a ars )sotam 1 lingurita  faina  , adaugam repede supa de carne ,invartind continuu in vas. Punem si feliile de carne , asezonam , dupa care fixam aparatul pe programul STEW timp de 50 de minute., cu capacul inchis.START





Intre timp curatam cartofii  si morcovii , ii taiem cuburi si   ii fierbem la aburi in cosul de deasupra.
Galbenusurile le amestecam cu smantana, zeama de lamaie, mustarul si faina daca a mai ramas. Le omogenizam bine, adaugam 102 polonice din zeama in care a fiert carnea si dupa trecerea a 45 de minute , adaugam sosul la carne.Lasam 5 minute sa dea in clocot.
Presaram deasupra putin patrunjel verde.
Cand aparatul isi termina programul, il scoatem din priza.





Macinam bucatile de galangal si facem cele doua pireuri. Cel de cartofi cu unt si lapte si cel de morcovi cu galangal.
Servim fileurile de carne alaturi de cele doua piureuri si o salata de salata verde.




Pui Pekin cu sos de lamaie




Ingrediente :





1piept de pui dezosat si fara pielita
1 plic sos Pekin Lemon
200 g ciuperci
50 ml vin alb
20 ml coniac
1 cub zahar
cateva fire ceapa verde
1 ardei rosu iute
50 g unt
1 cana orez
2 linguri ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui il taiem fasii subtiri, il asezonam si iI punem pentru 30 de minute ,la marinat in vin, coniac si  zahar.Il acoperim si il dam la rece.
Intre timp ceapa o curatam si o taiem oblic cu funze cu tot, iar ardeiul iute il taiem fasii subtiri.
Ciupercile le taiem marunt, la fel si patrunjelul verde.
Dupa 30 de minute scoatem pieptul de pui din marinada si il lasam pe un servet de hartie sa se scurga.
Pregatim aparatul Multicooket Philips si sin MENU selectam pentru 10 minute programul FRY,  apoi START punem uleiul- eu am pus ulei de susan de aceea a fost inchis la culoare-  si  cand e cald ,adaugam bucatile de carne sa se prajeasca pe toate partile.






Dupa  ce carnea a devenit rumena, o scoatem si programam iar pe programul FRY pentru 10  minute sa sotam ciupercile in unt.Pornim cu START .Adaugam si putin patrunjel verde.Cane e gata scoatem aparatul din priza.
A  venit randul sa pregatim orezul , dar pentru ca aparatul era ocupat, l-am preparat separate, intr-o tigaie in care am pus putin ulei si unt la topit si in care am pus patrunjel verde deodata cu orezul bine limpezit.Amestecam sa se caleasca putin, reducem focul la mic si adaugam la o cana cu orez, 3 cani cu supa de oase.Amestecam din cand in cand.





Si acum toate fiind gata,putem monta preparatul pe farfurie.
Punem orez, ciuperci, carne rumenita si le acoperin cu ardeiul taiat si ceapa taiata. Deasupra carni , punem 2-3 lingurite din sosul de lamaie.
O mancare ce se face repede-repede, daca iti merg mainile struna.



Sper sa fiti incantati…Nimic nu se va prinde de fundul vasului si nu va fi miros de mancare arsa sau fum....

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat




Ingrediente :

6 albusuri
200 g zahar
150 g faina
50 ml ulei
1 lamaie
1 praf de copt
esenta rom
esenta  punch

sare

Mod de preparare :

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom.
Albusurile cu un strop de sare le mixam bine pina se fac spuma.
Separat amestecam faina cernuta cu praful de copt si o punem lingura cu lingura peste albusuri amestecand cu grija cu o spatula de sus in jos. Adaugam coaja si sucul de lamiae si incet incet uleiul ( ca la maioneza) si restul de faina.
Rahatul , pe care l-am taiat cubulete ,il adaugam la compozitie ,impreuna cu stafidele scurse de apa si visinele fara samburi , pe care le-am pus pe iarna.Amestecam usor ingredientele in albusuri , aromatizam cu esenta de punch .
In vasul aparatului Multicooker Philips punem hartie de copt , unsa cu unt si la mijloc un bol mic de ceramica , iar imprejurul lui punem compozitia rezultata.





In MENU electionam programul BAKE la temperature de 150 de grade , pentru 45 de minute.
Inchidem capaculm apasam START  si lasam aparatul sa-si faca programul.
Cane este gata, scoatem din prize si lasam prajitura sa se raceasca in vas, apoi o asezam pe un platou, scoatem bolul de ceramica si pudram guguluful cu zahar pudra.
Ornam deasupra , dupa preferinta.





Am pus putina hartie de copt in vasul aparatului pentru ca am folosit acel bol mic de ceramica si astfel am fost sigura ca nu se zgarie vasul. Prajitura s-a copt minunat la 150 de grade, Este singurul program la care trebuie setata temperatura....sa nu uitati !


Prajitura cu mere si iaurt




Ingrediente :



4 oua mari
250 g zahar tos
350 g faina
250 ml iaurt gras grecesc( preferabil)
2/3 cana ulei
1 zahat vanilat
1 praf de copt
75 g lapte caramel ( Lidl)
sare
4-5 mere
scortisoara macinata


Mod de preparare :

Separam albusurile de galbenusuri si cu un praf de sare le batem bine spuma.Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi iaurtul si laptele caramel, din tub. Le mixam pe toate bine apoi adaugam putin cate putin uleiul, ca la maioneza.
Faina cernuta impreuna cu praful de copt , le adaugam lingura cu lingura si mixam in continuare.
Vasul aparatului il ungem cu putin unt si pe peretii laterali, apoi adaugam aluatul prajiturii.
Curatam merele, le taiem in doua si le scoatem cotorul, apoi le crestam ca si pe cartofii acordeon.
Punem jumatatile de mere deasupra aluatului, le presaram cu zahar vanilat si scortisoara.






Apasam butonul MENU n selectam BAKE( coacere) si fixam temperatura la 180 de grade , pentru 45 de minute.
Inchidem capacul si apasam START.
Dupa ce am finalizat programul, scoatem aparatul din priza si lasam prajitura sa se raceasca in vas, apoi o punem pe o farfurie si o portionam.







Temperatura putea fi de 150 de grade doar, pentru ca dedesubt s-a facut o crusta putin arsa....Sa nu uitati sa setati temperatura de coacere !

Iaurt de casa 


Ingrediente :

1 l lapte de casa
200 ml iaurt
1 lingura smantana de casa

Mod de preparare :

Laptele pe care l-am tinut la temperature camerei il rasturnam in vasul aparatului Multicooker , adaugam iaurtul si smantana si amestecam.
Inchidem capacul apasam MENU si selectam programul YOGURT si apasam START.



Puteti merge linistiti la culcare ,pentru ca aparatul are program de 8 ore, sa faca un minunat iaurt cremos pe care sa-l serviti dimineata la prima ora.
Cand programul este gata, scoateti aparatul din prize.
Iaurtul il puteti servi cu cereale, fructe sau dulceata, dupa preferinta.



Pofta mare sa aveti !

Acestea au fost cateva din retetele pe care  le-am preparat cu minunatia de aparat Multicooker Philips, bijuteria mea culinara.
Multumesc frumos Gustos.ro !
Multumesc frumos Philips !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

32 de comentarii:

  1. un aparat interesanta, te felicit acum ai un ajutor de nadejde in bucatarie ;)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina ai dreptate....acum suntem doi in bucatarie si e mult mai usor de lucrat , iar timpul se scurteaza considerabil...

      Ștergere
  2. Sidy, te felicit! Toate ti-au iesit perfect. Sa stapanesti aparatul cu drag, sa gatesti multe bunatati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Lenuta. La fel iti doresc si tie....
      Acum astept sa vii si tu cu bunatatile tale.
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Mery am vazut ca si tu te-ai imprietenit deja cu bijuteria asta culinara....
      De abia astept sa vad ce minunatii ai sa ne pregatesti.
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  4. Felicitari! Super ajutor ai acum in buctararie ! Savuroase preparate! Le voi proba si eu, dar in modul clasic ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca da Cristina ! Dar....cel mai bucuros e sotul meu ca acum are cine sa-i faca de mancare daca ramane singur....!
      Te tzuc cu drag fata scumpa !

      Ștergere
  5. O minune de aparat ai, Sidy draga si un ajutor nemaipomenit! Ce de bunatati ai facut deja!! Super, sa-l folosesti sanatoasa!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar e MI-NU-NAT !!! Asa un ajutor ar avea nevoie fiecare gospodina....
      Sambata, de obicei stateam cate 5 ore in bucatarie sau mai mult daca aveam mai multe de facut....Chiar am sa cronometrez acum, in cat timp termin de facut mancarea.....
      Zau ca ar fi bune....chiar doua aparate !
      Te tzuc cu drag Liana ! Si La multi ani si aici !

      Ștergere
  6. Ce de retete faine ai pregatit cu acest super aparat. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E minunat aparatul Rocsy !
      Parca te imbie sa faci "papa bun " in el....
      Si ramane asa curat in urma lui.
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  7. Felicitari! Sa-ti fie de ajutor! :)
    Foarte bune si preparatele mi-i dat o super-idee ca pot face quique la steamerul meu pe care nu-l exploatez decat la orez, el saracu' cred ca are posibilitati multiple.
    Preparatele arata super dar sa postezi una cate una ca trebuie sa intru in episoade ca sa pot citi tot din acest post. Bravo! Foarte bun :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Didi sa nu-mi spui ca nu poti vedea toate retetele o data !
      Am sa vad cum fac cu retetele sa le trec separat in meniu....
      Acum daca ti-am dat de lucru...iti doresc mult spor !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  8. Vaaai ce de bunatati soro!!din cate observ te-ai indragostit de el;si eu as fi facut la fel!!hai pregateste cat mai multe,apoi pune-l la bagaj!!!!
    Pup cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca DA !
      Am o propunere...sti ca de sarbatori eu nu voi fi in tara, asa ca...ia vino tu in coace si distreaza-te cu aparatul ca si tu esti singura atunci....!
      Te tzuc soro !

      Ștergere
  9. Ce multe bunatati,nici nu stiu la ce sa mai uit mai intai!
    Sa-l folosesti sanatoasa!
    Pupici multi cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Miha....char imi este de un real folos aparatul acesta minunat ....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  10. Felicitari Sidy pentru premiul castigat! Intr-adevar arata ca o bijuterie si sigur scoate numai "bijuterii", mancaruri minunate. Meniul tau este complex si imi da o foame nebuna, as gusta din toate...ce mai, as veni la pranz la voi. Va imbratisez cu drag, Nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Nico te asteptam cu bratele deschise....bunatati mai avem.Vino !
      Te tzuc cu mult drag !

      Ștergere
  11. Wow, ce de bunatati avem aici... Sarut mana pt masa si multa bafta! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie draga Valentina.
      La fel iti doresc si tie !
      Te tzuc draga mea !

      Ștergere
  12. Ai pregatit o recenzie de nota 20. Bravo si multa bafta pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Rocsy, esti o scumpa.
      Weekend senin si linistit .
      Te tzuc !

      Ștergere
  13. Ce de bunataturi pe aici, care mai de care mai gustoase. Multumim pentru masa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa va fie de bine dragilor , desi ....eu tot cu gandul la fasolea cu sunca a lui Doina sunt !
    Weekend senin si linistit sa aveti!
    Va tzuc pe amandoi !

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi ploua in gura... Bafta multa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce de bunatati! Cand ai reusit sa prepari atatea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi eu de cand am primit aparatul, il folosesc zilnic !!!
      Tare imi place...

      Ștergere
  17. Super retetele.

    Ma poti ajuta cu o reteta simpla? Nu am gasit niciunde pe net. Cum sa fac cartofi prajiti la Philips multicooker, dar sa folosesc cat mai putin ulei?

    Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer ???....inca nu am incercat.
      Dar trebuie cautat in retetarul lor sau pus putin ulei, cartofii si ales programul FRY
      Multumesc de vizita !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.