duminică, 6 octombrie 2013

Cannelloni cu ciuperci

By Sidonia Toncean   Posted at  14:20   Paste 20 comments

Gustînd aceste minunate paste, te transferi pentru cîteva minute în frumoasa Italie...o varietate de paste, la vederea cărora îţi lasă gura apă !
O reţetă uşor de făcut, secretul stând în faptul că tuburile de cannelloni trebuie să aibă suficient lichid atunci când sunt introduse la cuptor.
O portie de mancare traditionala italieneasca , un fel de....sarmale ale lor...!



Ingrediente :



- pentru umplutura :
200 g cannelloni
500 g carne tocata vita+porc
400 g ciuperci taiate
1 ceapa
ardei gras colora
2-3 catei usturoi
2 linguri ulei
1 ou
sare
piper
1 lingura pasta de gogosari
patrunjel verde

- pentru sosul Bechamel :
1 l lapte caldut
100 g unt
2 linguri faina
 nucsoara
sare
cascaval( optional)
1 galbenus ( optional)

- pentru sosul de rosii :
400 g pulpa de rosii Cirio
busuioc
1-2 lingurite zahar
sare

cascaval  pentru ras deasupra

Mod de preparare :

Curatam ceapa sio taiem marunt .
Ardeii grasi cat mai colorati ii taiem cubulete .
Usturoiul curatat se da prin presa.
punem uleiulla incalzit si tragem la tigaie ceapa , ardeii si la sfarsit usturoiul.
Adaugam carnea si o calim frumos pe toate partile, pina isi schimba culoarea.
Adaugam pasta de gogosari , ciupercile maruntite si doua linguri din pulpa de rosii, apoi amestecam si lasam sa fiarba in sosul format cam 20 de minute.





Adaugam apoi patrunjelul verde tocat si oul intreg. Stingem focul si amestecam sa se omogenizeze oul cu toata umplutura.
Restul pulpei de rosii o calim 2-3 minute intr-o lingura de ulei , adaugand apoi busuiocul proaspat tocat, zaharul si sarea daca mai este nevoie.Si e gata sosul de rosii.cu busuioc.



Intr-o tigaie( cratita ) non aderenta preparam sosul Bechamel, punand untul sa se topeasca, apoi adaugam faina si invartim energic.Adaugam treptat laptele caldut si invartim energic sa nu se faca cocoloase.La sfarsit adaugam nucsoara razuita.Cine doreste ca sosul sa fie mai consistent poate sa adauge 1-2 galbenusuri si 50 g cascaval razuit.




Trecem la umplerea pastelor. Vasele in care vom da la cuptor pastele,le ungem cu unt si pornim cuptorul la 180 de grade C.
Cu o lingurita umplem pastele cu carnea amestecata cu ciuperci. Intr-un vas am pus doua polonice cu sos Bechamel si in celalalt diua cu sos de rosii...sa vedem care e mai gustos.
Deasupra montam cannelloni umplute, lasand spatiu intre ele pentru ca se vor umfla.Peste primulrand de cannelloni umplute punem din celalalt sos, continuam cu urmatorul rand de cannelloni si deasupra turnam sos Bechamel , astfel incat sa cuprinda toate pastele.
Deasupra radem cascaval.






Dam cannelloni la cuptor pentru 40-50 de minute pina capata o culoare aramie deasupra.
Portionam pastele sau putem servi cu vasul in care s-au facut.
Sunt minunate....nu ma credeti ?
Incercati !





Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

20 de comentarii:

  1. Mmm sunt buni rau de tot!!!! Ma gandeam zilele trecute ca, ar merge si cu dovleac si ricotta umplut.....Apropo Sidy,ai o reteta de placinta cu dovleac? Tzuk

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce sa nu mearga ??? Trebuie sa fie buni....
      Pe la noi nu se prea foloseste dovleacul placintar dar....iti dau o reteta buna de tot:
      http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2012/11/placinta-cu-bostan.html
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Sidy,a mai ramas ceva si pentru mine???De cateva zile m-a lovit o lene,nimic n-am mai gatit,DAR DE MANCAT AS MANCA!!:))Pup dulce scumpa! :x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da'ce ai patit draga mea ???
      Sigur ca mi-au mai ramas....hai !
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. ¿En serio? Buena suerte ....
      Pero usted no escribe nada en su blog?
      Te beso!

      Ștergere
  4. Vai de mine ce-mi place aceasta papica!!pai daca-s cu ciuperci de ce ai pus si carne??
    pup Sidy draga!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce ??? Pentru ca nu toti ai mei agreaza ciupercile si asa....nici nu au stiut ca sunt cu ciuperci !!!
      Te tzuc cu drag soro !

      Ștergere
  5. Ce preparat ademenitor...Imi si imaginez cat de grozav a iesit la gust. Pup si seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rocsy mai am , asa ca esti binevenita !
      O saptamana asa cum ti-o doresti, sa ai !

      Ștergere
  6. yammy da ce bine arata...imi place tare muuult reteta, mi-ai dat o idee buna ;))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai atunci....spor la lucru ! Sa-mi spui cum ti-a iesit.....
      Te imbratisez cu mult drag !

      Ștergere
  7. Foarte bun! Nu am preparat inca canelloni, dar am mancat. Reteta ta ma imbie s-o incerc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabita scumpa cred ca trebuie sa te apuci de munca, daca spui ca ti-au placut cand i-ai mancat.
      Incearca !
      Te imbratisez cu mare drag !

      Ștergere
  8. poate mai la iarna le voi incerca si eu. acum avem o pauza de la paste asa cum am avut de la dulciuri. felicitari! ... gatesti foarte pe gustul meu si tu stii asta. pup :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O pauza e binevenita oricand ! Acum faceti pauza si la dulciuri ?
      Lasa ca la iarna am sa-ti reamintesc....
      Te tzuc Didi !

      Ștergere
  9. mereu zapacesc raspunsurile ca uit sa ma loghez inainte in wordpress.
    spuneam ca pauza de dulciuri a fost, tocmai am incheiat-o, dar cu pastele mai rarutz. :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt pe placul Dianei mele,asa ca o trimit la masa!Se poate?
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu se poata Miha draga....o astept cu bratele deschise !
      Dar sa vina repede, repede ca se termina.....
      Te tzuc cu drag!

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.