Gustînd aceste minunate paste, te transferi pentru cîteva minute în frumoasa Italie...o varietate de paste, la vederea cărora îţi lasă gura apă !
O reţetă uşor de făcut, secretul stând în faptul că tuburile de cannelloni trebuie să aibă suficient lichid atunci când sunt introduse la cuptor.
O portie de mancare traditionala italieneasca , un fel de....sarmale ale lor...!
Ingrediente :
- pentru umplutura :
200 g cannelloni
500 g carne tocata vita+porc
400 g ciuperci taiate
1 ceapa
ardei gras colora
2-3 catei usturoi
2 linguri ulei
1 ou
sare
piper
1 lingura pasta de gogosari
patrunjel verde
- pentru sosul Bechamel :
1 l lapte caldut
100 g unt
2 linguri faina
nucsoara
sare
cascaval( optional)
1 galbenus ( optional)
- pentru sosul de rosii :
400 g pulpa de rosii Cirio
busuioc
1-2 lingurite zahar
sare
cascaval pentru ras deasupra
Mod de preparare :
Curatam ceapa sio taiem marunt .
Ardeii grasi cat mai colorati ii taiem cubulete .
Usturoiul curatat se da prin presa.
punem uleiulla incalzit si tragem la tigaie ceapa , ardeii si la sfarsit usturoiul.
Adaugam carnea si o calim frumos pe toate partile, pina isi schimba culoarea.
Adaugam pasta de gogosari , ciupercile maruntite si doua linguri din pulpa de rosii, apoi amestecam si lasam sa fiarba in sosul format cam 20 de minute.
Adaugam apoi patrunjelul verde tocat si oul intreg. Stingem focul si amestecam sa se omogenizeze oul cu toata umplutura.
Restul pulpei de rosii o calim 2-3 minute intr-o lingura de ulei , adaugand apoi busuiocul proaspat tocat, zaharul si sarea daca mai este nevoie.Si e gata sosul de rosii.cu busuioc.
Intr-o tigaie( cratita ) non aderenta preparam sosul Bechamel, punand untul sa se topeasca, apoi adaugam faina si invartim energic.Adaugam treptat laptele caldut si invartim energic sa nu se faca cocoloase.La sfarsit adaugam nucsoara razuita.Cine doreste ca sosul sa fie mai consistent poate sa adauge 1-2 galbenusuri si 50 g cascaval razuit.
Trecem la umplerea pastelor. Vasele in care vom da la cuptor pastele,le ungem cu unt si pornim cuptorul la 180 de grade C.
Cu o lingurita umplem pastele cu carnea amestecata cu ciuperci. Intr-un vas am pus doua polonice cu sos Bechamel si in celalalt diua cu sos de rosii...sa vedem care e mai gustos.
Deasupra montam cannelloni umplute, lasand spatiu intre ele pentru ca se vor umfla.Peste primulrand de cannelloni umplute punem din celalalt sos, continuam cu urmatorul rand de cannelloni si deasupra turnam sos Bechamel , astfel incat sa cuprinda toate pastele.
Deasupra radem cascaval.
Dam cannelloni la cuptor pentru 40-50 de minute pina capata o culoare aramie deasupra.
Portionam pastele sau putem servi cu vasul in care s-au facut.
Sunt minunate....nu ma credeti ?
Incercati !
Pofta mare sa aveti !
Mmm sunt buni rau de tot!!!! Ma gandeam zilele trecute ca, ar merge si cu dovleac si ricotta umplut.....Apropo Sidy,ai o reteta de placinta cu dovleac? Tzuk
RăspundețiȘtergereDe ce sa nu mearga ??? Trebuie sa fie buni....
ȘtergerePe la noi nu se prea foloseste dovleacul placintar dar....iti dau o reteta buna de tot:
http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2012/11/placinta-cu-bostan.html
Te tzuc cu drag !
Sidy,a mai ramas ceva si pentru mine???De cateva zile m-a lovit o lene,nimic n-am mai gatit,DAR DE MANCAT AS MANCA!!:))Pup dulce scumpa! :x
RăspundețiȘtergereDa'ce ai patit draga mea ???
ȘtergereSigur ca mi-au mai ramas....hai !
Te tzuc cu mare drag !
vaya, hoy comí canelones¡¡¡¡
RăspundețiȘtergere¿En serio? Buena suerte ....
ȘtergerePero usted no escribe nada en su blog?
Te beso!
Vai de mine ce-mi place aceasta papica!!pai daca-s cu ciuperci de ce ai pus si carne??
RăspundețiȘtergerepup Sidy draga!!
De ce ??? Pentru ca nu toti ai mei agreaza ciupercile si asa....nici nu au stiut ca sunt cu ciuperci !!!
ȘtergereTe tzuc cu drag soro !
Ce preparat ademenitor...Imi si imaginez cat de grozav a iesit la gust. Pup si seara placuta!
RăspundețiȘtergereRocsy mai am , asa ca esti binevenita !
ȘtergereO saptamana asa cum ti-o doresti, sa ai !
yammy da ce bine arata...imi place tare muuult reteta, mi-ai dat o idee buna ;))))
RăspundețiȘtergerePai atunci....spor la lucru ! Sa-mi spui cum ti-a iesit.....
ȘtergereTe imbratisez cu mult drag !
Foarte bun! Nu am preparat inca canelloni, dar am mancat. Reteta ta ma imbie s-o incerc!
RăspundețiȘtergereGabita scumpa cred ca trebuie sa te apuci de munca, daca spui ca ti-au placut cand i-ai mancat.
ȘtergereIncearca !
Te imbratisez cu mare drag !
poate mai la iarna le voi incerca si eu. acum avem o pauza de la paste asa cum am avut de la dulciuri. felicitari! ... gatesti foarte pe gustul meu si tu stii asta. pup :)
RăspundețiȘtergereO pauza e binevenita oricand ! Acum faceti pauza si la dulciuri ?
ȘtergereLasa ca la iarna am sa-ti reamintesc....
Te tzuc Didi !
mereu zapacesc raspunsurile ca uit sa ma loghez inainte in wordpress.
RăspundețiȘtergerespuneam ca pauza de dulciuri a fost, tocmai am incheiat-o, dar cu pastele mai rarutz. :*
Ok....am inteles !
ȘtergereTe tzuc Didi...
Sunt pe placul Dianei mele,asa ca o trimit la masa!Se poate?
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Cum sa nu se poata Miha draga....o astept cu bratele deschise !
ȘtergereDar sa vina repede, repede ca se termina.....
Te tzuc cu drag!