Gustos.ro si Philips invita 10 bloggeri culinari sa fie printre primele persoane din Romania care testeaza noul aparat de gatit Philips Multicooker.
Cu Philips Multicooker poti gati usor o varietate larga de retete ca la mama acasa si pe placul celor dragi: aperitive apetisante, ciorbe, mancaruri scazute, friptura, legume sau deserturi savuroase , iaurt– toate ies delicios de fiecare data, cu doar o apasare de buton.
Pentru aceasta provocare am pregatit aceasta minunata friptura coapta in moare, ca la mama acasa....reteta veche de la bunica.
Sunt persoane care fierb carne, slanina si carnati de porc in moare( zeama de varza), le zvanta si apoi le afuma.Nu va spun ce minunatie iese....
Ingrediente :
1 kg cotlet de porc
1 l zeama de varza
6 catei de usturoi
cimbru
salvie( optional)
sare
piper
boia
Mod de preparare :
Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte.
Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea.
Degresam cotletul, daca este cazul.
Il asezonam bine pe toate partile , apoi il asezam intr-un vas mai inalt - el l-am asezat intr-un vas de ceramica inalt - presaram usturoi tocat peste el, mai adaugam boia daca este cazul.
Zeama de varza in care afiert cotletul o adaugam in vas, cu frunze de salvie pe cotlet si cimbru presarat in moare.
Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptorul incins la 200 de grade C pentru o ora.
Luam apoi capacul, intoarcem cotletul pe partea cealalta si lasam friptura sa se rumeneasca, asa fara capac inca vreo 15 -20 de minute.
Feliem cotletul dupa coastele sale sau il dezosam si il servim alaturi de cartofi natur si salata de salata verde.
Este o friptura nemaipomenit de delicioasa , ce se topeste in gura....
Cu aceasta reteta “Descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu Philips Multicooker pe Gustos.ro “ !
Cine mi se alatura ? Unde ? Aici : http://www.gustos.ro/philips-multicooker.html
Nu ma credeti cat este de buna ? Incercati....asa au spus si cei de la Clik Pofta buna :
Pofta mare !
Oooo ... sa castigi tu multicookerul ala daca e premiu. E concurs inteleg sau ce?
RăspundețiȘtergereOricum, reteta este super! Eu mor dupa zeama de varza in ciorbe dar o sa vad si varianta asta.
Multumesc pt comentariile din bucataras dar sincer, daca tot dedici timp acestor comentarii as prefera sa le faci pe blogul meu ca nu vreau sa ramana pustiu :P
nu stiu, cand postez din wordpress imi apare ca sunt anonim :( Mai incerc acum o data. Ca sa stii, sunt Didi cu blogul dulceiutesarat
Te pupicesc!
Didi draga e vorba de testat acel aparat de gatit Philips Multicooker ! Normal ca mi-l-as dori !!! Deci nu e concurs....
ȘtergereHai lamureste-ma...comentariile sa ti le scriu pe blogul tau sau pe FB ???
Te tzuc !
pe blogul meu. multumesc ca ai trecut azi pe acolo. ai postat din fb dar se salveaza pe blog vad .........m-as bucura sa intri pe blog dar tu faci cum ti-e mai usor si ai timp. dDoamne-fereste, doar nu e nimic obligatoriu :)))))
ȘtergereOk....atunci pe blog sa fie !!!
ȘtergereTe tzuc fata draga !
Cu siguranta sotul meu daca vede vrea musai si el.
RăspundețiȘtergereArata tare bine!
Pup cu drag!
Miha sa sti ca e nesperat de gustos facut asa( cotletul).Incearca cu cateva felii din orice fel de carne si ai sa te lamuresti....
ȘtergereTe tzuc cu drag si multa sanatate !
mmm suprinzatoare combinatia,dar imi place si mai ales arata tare bine!!!!
RăspundețiȘtergereDraga Alice nici prin cap nu-ti trece , cat e de gustoasa.....!
ȘtergereTe tzuc cu mare drag !
Buna fripturica!!uite acum merg si eu sa postez o reteta;pup draga mea!!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag Lulu !
RăspundețiȘtergereTe tzuc fata draga !
Asta e buna dupa o betie :D..Glumesc si eu..Arata tare bine. Pupici Sidy draga!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsy !
ȘtergereTe astept cu drag si pe tine....
Te tzuc fata scumpa !
Cred ca se topeste in gura si are un gust si o aroma nemaipomenita!! Mult succes iti doresc, Sidy draga, te tzuc :*
RăspundețiȘtergereMerita incercata reteta , draga Liana....
ȘtergereTe tzuc fata draga !
Foarte interesanta reteta, sa stii ca o voi incerca si eu, Neaparat, Pupici dulci.
RăspundețiȘtergereCe ma bucur ca am reusit sa va aud azi.....Incearco Doina cand ai moare ca tare gustoas mai e !!!
ȘtergereVa tzuc cu drag pe amandoi !
o am in favorite. cand o sa am carnea potrivita o s-o fac ;)
RăspundețiȘtergereDidi draga merge cu orice parte a carnii....zeama de varza sa ai doar !
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Draga Sidonia foarte buna si o combinatie suculenta,multumesc frumos:)
RăspundețiȘtergereAsa cum zici Geta scumpa....o minunatie !
RăspundețiȘtergereTe tzuc fata draga !
Minunat draga Sidy,neaparat de incercat cum fac rost de moare.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Nu are sa-ti para rau cu siguranta draga Silvye !!!
ȘtergereHai ca merg pe blogul tau,poate ai mai scris ceva bun de tot !Sper...
Te tzuc cu drag !
Vai de mine, ce bunatate!!! Intr-adevar, zeama de varza da un gust bun carnii.
RăspundețiȘtergereIndiferent ce carne de porc folosesti, e o minunatie....
ȘtergereGabi te tzuc cu drag !
Am citit reteta si sincer acum inund tastatura!!!Excelenta reteta,ca de fiecare data!Sidy,mult succes!!! :x
RăspundețiȘtergereCamelia draga nu am ce sa-ti raspund , decat....spor la munca !
ȘtergereDaca dintre toate "legumele" carnea e cea mai buna si iti place si zeama de varza,atunci apuca-te si fa-o !!!
Te tzuc cu mare drag !
acum ma bate gandul sa fac si eu, ca tere bine arata...iar la iarna de la mine de-acasa se potiveste numai bine un asa rasfat!
RăspundețiȘtergereDia daca ai zeama de varza si orice fel de carne, nu pot decat sa-ti spun....rasfata-te !!!
RăspundețiȘtergereIncearca si nu vei regreta....
Te tzuc cu drag !
Vai de capul si de papilele mele care nu inceteaza a saliva! O grozavenie de mancarica ai facut, daca as fi mai aproape zau ca as da buzna la tine. :)
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Alina...trimit o portie cu Urgent curier ??? Atat cat mai este....!
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Sidy draga iar ma minunez de retetele tale delicioase!!
RăspundețiȘtergeremulta bafta la concurs, meriti sa castigi!!
Multumesc mult draga Diana !
ȘtergerePoate daca ai fi tu in juriu....as avea sansa.....
Te tzuc cu mult drag !
Sidy,ai votul meu,sper sa castigi.Bafta si te tzuc.
RăspundețiȘtergereSidy, am incercat sa te votez, de pe facebook, dar dupa ce ma loghez si apas pe titlul retetei tale, ajung pe blogul tau, fara sa se inregistreze vreun vot. Numai mie mi se intampla?
RăspundețiȘtergereLenuta draga nu se poate vota decat O SINGURA DATA , o singura reteta !!!
ȘtergereOricum, multumesc mult de tot !
Mult succes si tie !
Te tzuc cu drag !
Pare delicioasa!
RăspundețiȘtergereDoina zau ca merita sa o incerci ....e tare buna !
Ștergerete tzuc fata draga !
Comentarii de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereAzi papam ceva deosebit. Nu are cum sa nu va faca placere....
Friptura( cotlet) de porc copt in zeama de varza ( moare)
Cristina Iuliana Pana Nomal!
2 aprilie la 15:37 · Îmi place
Floroaia Vasile Pai da!
2 aprilie la 15:44 · Îmi place
Teodor Pop-Manta eu mai fac și slănină fiarta în zeamă de varză,sunt foarte gustoase!(Rodi)
3 aprilie la 11:21 · Îmi place
Teodora Zaraza superrrr.......................fac de Paste !
3 aprilie la 17:04 · Îmi place