duminică, 20 octombrie 2013

Piept de curcan cu cașcaval si ardei copți cu garnitura de cartofi Ștefania

By Sidonia Toncean   Posted at  16:11   Preparate din carne de curcan 14 comments

Ceva simplu , rapid , sanatos si delicios...asta pot sa va spun despre acest preparat.
Sper ca aceasta combinatie de cascaval si ardei kapia copt, sa fie si pe placul vostru, pentru ca noua ne-a placut mult de tot....
Reteta cu numarul 600 de pe blog !!!





Ingrediente :



1/2 piept de curcan
250 g cascaval afumat ,slab
4-5 ardei kapia copti si curatati
2 oua
3 linguri smantana
50 g unt
750 g cartofi
1 legatura patrunjel verde 
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper


Mod de preparare :

Pieptul de curcan il filetam si il condimentam pe ambele parti.
Ungem un vas termorezistent cu putin unt si asezam un strat din fileurile de curcan. 
Peste ele punem un rand de cascaval afumat feliat, apoi felii din ardeii kapia copti.





Preocedam la fel cu celelalte ingrediente pina le terminam, deasupra ramanand un strat de cascaval.
Ouale le batem bine si le amestecam cu smantana, apoi turnam incet peste pieptul de curcan sa se umple toate golurile.
Dam la cuptorul incalzit la 180 de grade C, vasul cu carnea, pentru aproximativ o ora pina se rumeneste deasupra cascavalul si smantana.







Intre timp pregatim cartofii, ii curatam si ii taiem cuburi mici, ii spalam apoi ii fierbem in apa cu sare. 
Intr-o cratita non aderenta topim untul ramas si uleiul, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si cartofii scursi de apa.Amestecam de 2-3 ori sa se omogenizeze si stingem focul.
Servim pieptul de curcan cu cartofii, alaturi de muraturi sau salata de ardei copti.


Pofta mare sa aveti !
Vi-am spus ca se face rapid si usor.....

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. arata de-mi curg balele pe tastatura ca si-asa pe la mine prin oale bate vantul in ultima vreme!

    excelent!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Didi ma bucur ca iti place....sa vezi numai ce gust bun are.....!
      O saptamana asa cum ti-o doresti sa ai !
      Te tzuc cu drag...

      Ștergere
  2. un deliciu, arata foarte bine, am luat si eu o portie..:))!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alice draga te astept cu bratele deschise...inca mai am.
      O saptamana reusita sa ai !
      Te tzuc cu drag...

      Ștergere
  3. Ce de bunatati ai adus.. Nu refuz o portie!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona cu mare drag te servesc, doar sti asta....
      Saptamana ce incepe azi sa fie asa cum ti-o doresti tu,
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  4. Prea bun si gustos preparatul sincer..Bravo si o saptamana minunata. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prea bun si prea gustos ??? Si prea ca la tzara ! Ca doar e cu piept de curca crescut in batatura la tzara !
      Te tzuc cu drag Rocsy !

      Ștergere
  5. Ce mancare buna am gasit la tine. Cred ca a fost un deliciu cald si cand cascavalul inca era moale... inghit in sec>. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Sara ....ai dreptate ! A fost.....
      Si ne-a placut ca pieprul nu a fost sec.
      Merita incercat....
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  6. Aaaaa, Sidy, pai asta e reteta de pe vremuri, adevaraciune, nu gluma! :)

    Pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana ...parca pe vremuri era mancarea mai...gustoasa ! Pentru ca era mai simpla si cu ingrediente de...acasa ?
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  7. Vai Sidonia ce bunatate de mincare,bravo,bravo,bravo!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca asa a fost draga Geta....pieptul nu a fost asa...sec, de data aceasta.
      Te tzuc fata draga !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.