Ceva simplu , rapid , sanatos si delicios...asta pot sa va spun despre acest preparat.
Sper ca aceasta combinatie de cascaval si ardei kapia copt, sa fie si pe placul vostru, pentru ca noua ne-a placut mult de tot....
Reteta cu numarul 600 de pe blog !!!
Ingrediente :
1/2 piept de curcan
250 g cascaval afumat ,slab
4-5 ardei kapia copti si curatati
2 oua
3 linguri smantana
50 g unt
750 g cartofi
1 legatura patrunjel verde
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare :
Pieptul de curcan il filetam si il condimentam pe ambele parti.
Ungem un vas termorezistent cu putin unt si asezam un strat din fileurile de curcan.
Peste ele punem un rand de cascaval afumat feliat, apoi felii din ardeii kapia copti.
Preocedam la fel cu celelalte ingrediente pina le terminam, deasupra ramanand un strat de cascaval.
Ouale le batem bine si le amestecam cu smantana, apoi turnam incet peste pieptul de curcan sa se umple toate golurile.
Dam la cuptorul incalzit la 180 de grade C, vasul cu carnea, pentru aproximativ o ora pina se rumeneste deasupra cascavalul si smantana.
Intre timp pregatim cartofii, ii curatam si ii taiem cuburi mici, ii spalam apoi ii fierbem in apa cu sare.
Intr-o cratita non aderenta topim untul ramas si uleiul, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si cartofii scursi de apa.Amestecam de 2-3 ori sa se omogenizeze si stingem focul.
Servim pieptul de curcan cu cartofii, alaturi de muraturi sau salata de ardei copti.
Pofta mare sa aveti !
Vi-am spus ca se face rapid si usor.....
arata de-mi curg balele pe tastatura ca si-asa pe la mine prin oale bate vantul in ultima vreme!
RăspundețiȘtergereexcelent!!!
Didi ma bucur ca iti place....sa vezi numai ce gust bun are.....!
ȘtergereO saptamana asa cum ti-o doresti sa ai !
Te tzuc cu drag...
un deliciu, arata foarte bine, am luat si eu o portie..:))!
RăspundețiȘtergereAlice draga te astept cu bratele deschise...inca mai am.
ȘtergereO saptamana reusita sa ai !
Te tzuc cu drag...
Ce de bunatati ai adus.. Nu refuz o portie!!!
RăspundețiȘtergereSimona cu mare drag te servesc, doar sti asta....
ȘtergereSaptamana ce incepe azi sa fie asa cum ti-o doresti tu,
Te tzuc cu drag !
Prea bun si gustos preparatul sincer..Bravo si o saptamana minunata. Pup!
RăspundețiȘtergerePrea bun si prea gustos ??? Si prea ca la tzara ! Ca doar e cu piept de curca crescut in batatura la tzara !
ȘtergereTe tzuc cu drag Rocsy !
Ce mancare buna am gasit la tine. Cred ca a fost un deliciu cald si cand cascavalul inca era moale... inghit in sec>. Pupici!
RăspundețiȘtergereDa Sara ....ai dreptate ! A fost.....
ȘtergereSi ne-a placut ca pieprul nu a fost sec.
Merita incercat....
Te tzuc cu mare drag !
Aaaaa, Sidy, pai asta e reteta de pe vremuri, adevaraciune, nu gluma! :)
RăspundețiȘtergerePup dulce!
Oana ...parca pe vremuri era mancarea mai...gustoasa ! Pentru ca era mai simpla si cu ingrediente de...acasa ?
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Vai Sidonia ce bunatate de mincare,bravo,bravo,bravo!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSa sti ca asa a fost draga Geta....pieptul nu a fost asa...sec, de data aceasta.
ȘtergereTe tzuc fata draga !