Supa care te face sa te simti ca la curtea regala a Angliei .... Servita fierbinte, iti va face ziua plina si vesela.
Este o reteta traditionala britanica a lui Charles Elme Francatelli din 1861.A fost un bucatar anglo-italian, educat în Franța , unde a studiat arta gătitului si a fost bucătarul șef al reginei Victoria .
Am gasit reteta preparata ,pe mai multe bloguri si tare mi-a placut.Asa ca m-am apucat de lucru si nu am regretat....
Este o reteta traditionala britanica a lui Charles Elme Francatelli din 1861.A fost un bucatar anglo-italian, educat în Franța , unde a studiat arta gătitului si a fost bucătarul șef al reginei Victoria .
Am gasit reteta preparata ,pe mai multe bloguri si tare mi-a placut.Asa ca m-am apucat de lucru si nu am regretat....
Ingrediente :
1 praz mic
1 ceapa
200 g ciuperci taiate
2 oua fierte tari
1 l supa de oase
200 ml smantana
1 piept de pui fiert
1- 2 morcovi
1-2 radacina patrunjel
2 catei usturoi
40 g unt
nucsoara
frunze patrunjel verde
sare
piper
reteta originala are si orez , dar eu nu l-am mai pus
1 ceapa
200 g ciuperci taiate
2 oua fierte tari
1 l supa de oase
200 ml smantana
1 piept de pui fiert
1- 2 morcovi
1-2 radacina patrunjel
2 catei usturoi
40 g unt
nucsoara
frunze patrunjel verde
sare
piper
reteta originala are si orez , dar eu nu l-am mai pus
Mod de preparare :
Curatam zarzavatul si il dam pe razatoarea mare sau il taiem cuburi, ceapa o curatam si le taiem marunt iar prazul il taiem rondele.
Topim untul si calim ceapa si prazul pina devin sticloase, cam 10 minute. Adaugam ciupercile taiate marunt si radem nucsoara. Lasam 10 minute sa fiarba toate, innabusit.
Stingem cu supa de pui si asezonam.
Pieptul de pui il taiem fasii , adaugam morcovii si patrunjelul radacina si lasam sa fiarca cam 20 de minute camd adaugam usturoiul presat.
Inainte de servire taiem cubulete ouale fierte si patrunjelul frunze il tocam marunt..
La servire adaugam smantana , ouale tocate si patrunjelul verde.
Pofta mare sa aveti !
Vaai,ce pofta imi este!Trebuie sa o incerc si eu ca prea bine arata!Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergerePupici cu drag!
Miha sunt sigura ca nu vei regreta daca ai sa o prepari . Pofta mare !
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Cred ca tu esti Regina supelor si ciorbelor! O bunatate de supa!
RăspundețiȘtergereOhoooooooo....e cale lunga pina acolo draga Alina .
ȘtergereMultumesc frumos.
Te tzuc !
ce ai pregatit tu aici, nu poate fi decat delicios...imi place!
RăspundețiȘtergereZau ca a fost delicioasa supa asta....
ȘtergereTe tzuc Alice !
deja simt ca ma aflu la curtea regelui in Anglia savurand aceasta supa minunata!
RăspundețiȘtergeremultumesc Sidonia!
te pup cu drag!
Medi crede-na ca a fost minunata supa asta....merita sa o incerci !
ȘtergereTe tzuc cu mare drag !