luni, 18 noiembrie 2013

Prajitura cu ananas struguri si crema de vanilie

By Sidonia Toncean   Posted at  16:11   Prajituri 24 comments

O prajutura pe gustul nostru, umeda si racoroasa ,cu multe fructe si o crema aromata de vanilie...




Ingrediente :


- pentru blat
360 g faina
6 oua
360 g zahar
400 ml margarina Unirea lichida
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
3 pliculete ness

- pentru umplutura
1 plic budinca vanilie
10 g gelatina
550 ml lapte
4 linguri zahar
1 compot ananas rondele
150 g struguri
200 ml frisca
1 plic intaritor frisca

- pentru decor 
nuca de cocos verde
bombonele colorate stelate


Mod de preparare :

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness , care la mine au fost diferite.
Margarina lichida Unirea inlocuieste cu succes ,untul topit sau uleiul si elimina timpul de topire.Are un procent de 80% grasime, ceea ce face aluatul mai pufos si fraged.Puteti folosi aceasta margarina direct sin frigider, pentru ca nu se intareste.
Margarina impreuna cu zaharul si zaharul vanilat , o mixam bine, pina se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand ouale intregi si cate doua linguri de faina, mixand incet, pina adaugam toata faina amestecata.Imtro tava de 37 X 25 cm, punem hartie de copt , pe care o ungem cu putin unt, apoi rasturnam compozitia blatului , o nivelam si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30-40 de minute.







Intre timp preparam budinca cu 500 ml lapte si  4 linguri zahar, conform indicatiilor de pe plic.Cand s-a ingrosat o acoperim cu o folie de plastic( sa nu faca crusta) si o lasam afara la racit.
Gelatina o hidratam in 50 ml lapte rece, 10 minute, apoi o topim pe bain marie, avand grija sa nu dea in clocot.
Ananasul il punem la scurs intr-o strecuratoare.
Cind budinca s-a mai racorit, adaugam gelatina topita, amestecam sa se omogenizeze.
Frisca o mixam si cu o spatula o adaugam cu grija la budinca, amestecamd usor de sus in jos pina se incorporeaza toata frisca.
Cand blatul s-a racit, il taiem in doua si il insiropam cu siropul din compotul de ananas.
Peste prima foaie punem crema ( lasam deoparte cam 3 linguri ) o nivelam cu un cutit, asezam deasupra rondelele de ananas si boabele de struguri.






Asezam deasupra a doua foaie, o insiropam si pe aceasta si deasupra intindem bine de tot cele 3 linguri de crema ramasa.
Presaram deasupra nuca de cocos verde si bombonele colorate.
Dam la rece pentru cateva ore, apoi portionam prajitura.




Pofta mare sa aveti !

M-am inspirat oleaca si din reteta Laurei de pe http://leckereien.blogspot.ro/. Multumesc surioaro....

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

24 de comentarii:

  1. Buna trebuie sa fie prajitura.. Ma servesc cu o portie virtuala!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona pentru ca este cu crema de vanilie si fructe, noua ne-a placut tare mult....si mai este si zemoasa( insiropata)
      Serveste-te linistita draga mea !
      Te tzuc cu drag....

      Ștergere
  2. O prajitura foarte buna! Pupici si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Rocsy....mai ales ca asa ne place noua !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  3. Foarte buna,cremoasa,acrisoara...:)
    Salvata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa si este draga Adina.
      Sa-mi spui cum vi-a placut.....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  4. Foarte colorată prăjitura ta. Arată bine! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur daca iti place si tie....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  5. Buna.... vin si eu daca a mai ramas. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sara sa sti ca am sa mai fac !
      Felicitari pentru forma castigata la Sarah Pop !
      Te tzuc

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Crede-ma ca e ...racoroasa si gustoasa !

      Ștergere
  7. Ce bunatate de prajitura! Inca nu am folosit struguri in prajituri, ma gandesc ca se potrivesc bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca noua ne-au placut mult si am mai facut si alta prajitura cu struguri....
      Uite :
      Coronita ( guguluf) din albusuri cu struguri

      Ștergere
  8. Cred ca-i delicioasa! Vreau si eu o bucata, salivez de nu mai pot. :">

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina draga....s-a terminat.
      Promit sa te anunt cand o mai fac......

      Ștergere
  9. Pofta am,si inca mare de tot,dar n-am prajitura!Ce ma fac eu acu'?
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt doua variante:
      - 1- te apuci de lucru si o faci
      - 2 - mai fac o portie si te astept cu bratele deschise.....
      Te tzuc cu drag , fata scumpa si astept vesti bune din partea ta !!!

      Ștergere
  10. que ricos son siempre tus postres, y como siempre agradezco que pongas las fotos desde los ingredientes. A ver que nos recomiendas para las navidades!!! Un abrazo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ¿Cuánto me alegro de que te gusten mis dulces, miel.
      Desde ahora deseo Feliz Navidad y un Año Nuevo Felicitaciones!
      Feliz Año Nuevo 2014!

      Ștergere
  11. Eu astept cuminte la masa sa fiu servita cu aceasta bunaciune.
    Te pup !

    RăspundețiȘtergere
  12. Mediuta mea scumpa....cred ca ai ajuns oleaca prea tarziu....
    Dar...mai facem !
    Te tzuc cu drag vecinico !

    RăspundețiȘtergere
  13. O prajitura simpla si usoara draga Pansy.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.