O prajutura pe gustul nostru, umeda si racoroasa ,cu multe fructe si o crema aromata de vanilie...
Ingrediente :
- pentru blat
360 g faina
6 oua
360 g zahar
400 ml margarina Unirea lichida
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
3 pliculete ness
- pentru umplutura
1 plic budinca vanilie
10 g gelatina
550 ml lapte
4 linguri zahar
1 compot ananas rondele
150 g struguri
200 ml frisca
1 plic intaritor frisca
- pentru decor
nuca de cocos verde
bombonele colorate stelate
Mod de preparare :
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness , care la mine au fost diferite.
Margarina lichida Unirea inlocuieste cu succes ,untul topit sau uleiul si elimina timpul de topire.Are un procent de 80% grasime, ceea ce face aluatul mai pufos si fraged.Puteti folosi aceasta margarina direct sin frigider, pentru ca nu se intareste.
Margarina impreuna cu zaharul si zaharul vanilat , o mixam bine, pina se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand ouale intregi si cate doua linguri de faina, mixand incet, pina adaugam toata faina amestecata.Imtro tava de 37 X 25 cm, punem hartie de copt , pe care o ungem cu putin unt, apoi rasturnam compozitia blatului , o nivelam si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30-40 de minute.
Intre timp preparam budinca cu 500 ml lapte si 4 linguri zahar, conform indicatiilor de pe plic.Cand s-a ingrosat o acoperim cu o folie de plastic( sa nu faca crusta) si o lasam afara la racit.
Gelatina o hidratam in 50 ml lapte rece, 10 minute, apoi o topim pe bain marie, avand grija sa nu dea in clocot.
Ananasul il punem la scurs intr-o strecuratoare.
Cind budinca s-a mai racorit, adaugam gelatina topita, amestecam sa se omogenizeze.
Frisca o mixam si cu o spatula o adaugam cu grija la budinca, amestecamd usor de sus in jos pina se incorporeaza toata frisca.
Cand blatul s-a racit, il taiem in doua si il insiropam cu siropul din compotul de ananas.
Peste prima foaie punem crema ( lasam deoparte cam 3 linguri ) o nivelam cu un cutit, asezam deasupra rondelele de ananas si boabele de struguri.
Asezam deasupra a doua foaie, o insiropam si pe aceasta si deasupra intindem bine de tot cele 3 linguri de crema ramasa.
Presaram deasupra nuca de cocos verde si bombonele colorate.
Dam la rece pentru cateva ore, apoi portionam prajitura.
Pofta mare sa aveti !
M-am inspirat oleaca si din reteta Laurei de pe http://leckereien.blogspot.ro/. Multumesc surioaro....
Buna trebuie sa fie prajitura.. Ma servesc cu o portie virtuala!
RăspundețiȘtergerePupici
Simona pentru ca este cu crema de vanilie si fructe, noua ne-a placut tare mult....si mai este si zemoasa( insiropata)
ȘtergereServeste-te linistita draga mea !
Te tzuc cu drag....
O prajitura foarte buna! Pupici si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereAi dreptate Rocsy....mai ales ca asa ne place noua !
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Foarte buna,cremoasa,acrisoara...:)
RăspundețiȘtergereSalvata!
Asa si este draga Adina.
ȘtergereSa-mi spui cum vi-a placut.....
Te tzuc cu drag !
Foarte colorată prăjitura ta. Arată bine! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereMa bucur daca iti place si tie....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Buna.... vin si eu daca a mai ramas. Pupici!
RăspundețiȘtergereSara sa sti ca am sa mai fac !
ȘtergereFelicitari pentru forma castigata la Sarah Pop !
Te tzuc
Ce bunatate de prajitura!!!
RăspundețiȘtergereCrede-ma ca e ...racoroasa si gustoasa !
ȘtergereCe bunatate de prajitura! Inca nu am folosit struguri in prajituri, ma gandesc ca se potrivesc bine.
RăspundețiȘtergereSa sti ca noua ne-au placut mult si am mai facut si alta prajitura cu struguri....
ȘtergereUite :
Coronita ( guguluf) din albusuri cu struguri
Cred ca-i delicioasa! Vreau si eu o bucata, salivez de nu mai pot. :">
RăspundețiȘtergereAlina draga....s-a terminat.
ȘtergerePromit sa te anunt cand o mai fac......
Pofta am,si inca mare de tot,dar n-am prajitura!Ce ma fac eu acu'?
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Sunt doua variante:
Ștergere- 1- te apuci de lucru si o faci
- 2 - mai fac o portie si te astept cu bratele deschise.....
Te tzuc cu drag , fata scumpa si astept vesti bune din partea ta !!!
que ricos son siempre tus postres, y como siempre agradezco que pongas las fotos desde los ingredientes. A ver que nos recomiendas para las navidades!!! Un abrazo.
RăspundețiȘtergere¿Cuánto me alegro de que te gusten mis dulces, miel.
ȘtergereDesde ahora deseo Feliz Navidad y un Año Nuevo Felicitaciones!
Feliz Año Nuevo 2014!
Eu astept cuminte la masa sa fiu servita cu aceasta bunaciune.
RăspundețiȘtergereTe pup !
Asta trebuie sa fie un deliciu!
RăspundețiȘtergereMediuta mea scumpa....cred ca ai ajuns oleaca prea tarziu....
RăspundețiȘtergereDar...mai facem !
Te tzuc cu drag vecinico !
O prajitura simpla si usoara draga Pansy.
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag !