Sunt sigura ca de multe ori ati preparat diferite feluri de mancare si ati ramas cu cui multe albusuri.....
Eu le pun intr-o sticla de plastic, le congelez si cand se aduna mai multe, fac acest chec din albusuri , care noua ne place foarte mult.
Puteti sa adaugati la umplatura ce va place mai mult, ce aveti prin casa....Am ales sa folosesc niste spaghettini si stafide hidratate in rom.
Ingrediente :
500 g albusuri
400 g zahar pudra
500 g faina
1 praf de copt( plic)
250 ml ulei
zeama de la 1/2 lamaie
spaghettini
stafide
zahar vanilat( plic)
esenta rom
50 ml rom
un praf de sare
Mod de preparare :
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul pudra, lingura cu lingura si zeama de lamaie. Mixam pina obtinem o bezea tare .
Intr-un alt bol, amestecam faina cu praful de copt si adaugam putin cate putin uleiul, mixam pina obtinem o pasta.
Adaugam in ea stafidele care s-au hidratat in rom si esenta de rom, macar 20 de minute, apoi am scos stafidele din rom.
Adaugam si spaghettini pe care le-am taiat cam de 1-2 cm.
Cu grija, cu ajutorul unei spatule, adaugam bezeaua,putin cate putin, amestecand usor sa se omogenizeze bine.
Din toata compozitia mi-au iesit ,un chec mare si unul mai mic.
In formele de chec ,tapetate cu hartie de copt, punem coca si o dam la cuptor la 180 de grade , pentru 10 minute, apoi reducem focul la 160 de grade.
Lasam checurile in cuptor, pina se rumenesc frumos deasupra, dar nu le scoatem din cuptor pina nu facem proba cu scobitoarea.
Dupa 5 minute dupa ce le-am scos din cuptor, le scoatem din tavi , inlaturam hartia de copt si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Dupa ce s-au racit de tot, checurile pot fi taiate si le asezam pe platoul de servire.
Pofta mare sa aveti !
Oare de ce atunci cand vrei sa-ti iasa mai bine checurile, exact atunci se crapa ?
bun check!
RăspundețiȘtergereDaca ai albusuri ramase, merita sa-l incerci Mari !
ȘtergereFaci mai putin pentru tine....
Te tzuc !
Foarte bun acest chec si tare pufos. Sa ai un week-end frumos! Pup!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar ca e pufos....si bun tare.
RăspundețiȘtergereTe ibratisez cu drag si te tzuc Rocsy !
Buna idee Sidy cu albusurile.
RăspundețiȘtergereEu, mai comoda, le aruncam.
Dar mi-ai pus la dispozitie si o reteta asa ca pe viitor voi fi mai retinuta inainte sa le arunc.
Sint sigura ca este un chec delicios.
A, si ma bucur ca ai revenit desi sint sigura ca ti-ar fi placut sa mai ramii cu copiii.
Da draga Kyra...zau ca as mai fi ramas la copii , daca nu mai aveam acasa pe altcineva, care ma asteptau disperati, cu bratele deschise.....
ȘtergereDin pacate , pentru noi, anul a inceput cu necazuri....casa ne-a luat foc....
Te rog sa pastrezi albusurile asa cum ti-am spus ca nu ai sa regreti.
Te tzuc !
Me encanta. Que original con golosinas¡¡¡. Un abrazo.
RăspundețiȘtergereMe alegro de que te haya gustado mi bollo ... usted obtener una tajada y .... Parada de espera y otras golosinas!
ȘtergereUna semana más hermosa, tener!
Foarte bun checul!!!
RăspundețiȘtergereVictor sunt sigura ca si tu l-ai facut de multe ori !
ȘtergereO noua saptamana minunata, sa ai ....
Tare fain! Ce pufosenie gustoasa cu siguranta Sidy! Cum a fost in Anglia?
RăspundețiȘtergereSa sti Lenuta ca noua ne place tare mult.
ȘtergereIn Anglia a fost ceva de vis, mai ales ca , m-au rasfatat copiii !
Mai rau a fost cand am ajuns acasa....dar acum totul e zidit, zugravitm parchetat si curatenia e aproape gata....
Te tzuc cu drag !
Ce contrast frumos are checul!
RăspundețiȘtergereSa sti ca si mie mi-a placut cum arata....
Ștergeremmm ....un deliciu checul din albusuri!! cu spaghettiti nu sunt in clar, ce sunt de fapt?
RăspundețiȘtergereDiana draga spaghettini sunt de fapt....rahat sub forma de spaghete.
ȘtergereImi ramasese de la ceva si m-am gandit ca va arata bine in checul alb, ...nu m-am inselat !
Am facut si eu Duminica si cred ca mai fac(am multe albusuri la congelator) dar de data asta voi pune si eu ceva in interior;dar ce sunt spaghettini soro??
RăspundețiȘtergerePup draga mea!!
Spor la " confectionat" soro !
ȘtergereUita-te ce i-am raspuns Dianei si te lamuresti !
Te tzuc...
N-am folosit niciodata spaghettini.. nici nu stiu ce sunt.. Dar checul nu poate fi decat delicios!!! Pupici
RăspundețiȘtergereSimona am scris putin mai sus....spaghetinii sunt niste spaghete din....rahat ! Ceea ce se vede in poza cu ingredientele, in dreapta, rosu-roz...
ȘtergereTe tzuc !
Foarte bun checul! Nu stiam ca poti pastra albusurile in congelator. Am retinut ideea.
RăspundețiȘtergereGaby draga....nu sti tu cum se spune ?
Ștergere" Cat traieste omul, invata....!"
Crezi ca eu le stiu pe toate ? Da de unde....inca mai invat.
Te tzuc cu drag !