Cu aceasta reteta m-am gandit sa particip la Campania de sarbatoare din aceasta luna ( 21 februarie - 21 martie ) initiata de doamna Vera care a pornit la drum cu tema Valentine's Day.Gazda acestei luni nu este alta decat draga mea Dana Cristea - http://pusikmea.blogspot.ro/.
Pentru ca vine primavara si ziua femeii, Dana a ales pentru aceasta campanie ca tema culorile alb, rosu si verde, culori care sa apara in preparate facute de noi.
Ingrediente :
Cantitatile nu le specific deoarece puteti face cate sarmale doriti...
carne tocata de curcan
ciuperci taiate
varza proaspata
1 ceapa
2 linguri pasta de ardei rosu ( gogosari)
marar
cimbru
bulion de casa
sare
piper
Mod de preparare :
Taiem cotorul verzei si o scufundam in apa clocotinda sa o oparim. Frunzele ce se desprind spre exterior , le scoatem si le lasam la scurs. Dupa ce am scurs toate frunzele , le taiem nervurile.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, apoi o punem intr-o craticioara cu putina apa si o lasam la foc mic 2-3 minute pina se patrunde ceapa.Luam vasul de pe doc si adaugam o lingura pasta de ardei rosu.
Tocam marunt ciupercile fierte , la del si mararul verde si le adaugam linga ceapa, omogenizam.
Amestecam compozitia impreuna cu carnea tocata de curcan si asezonam.
Asezam cate o foate de varza pe palma, punem cate o lingura rasa din compozitia de carne si rulam frunza ,apoi introducem inauntru capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, le fierbere.
Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.
Dupa ce am umplut toate sarmalele, punem intr-un vas mai mare cimbru, marar , o lingura de pasta de ardei rosu kapia sau gogosari, putina pastrama afumata dupa gust ( optional) si niste fasii dun varza tocata.
Aranjam toate sarmalele in vas.
Deasupra punem varza taiata fideluta si cateva fire de marar .Acoperim sarmalele cu apa si le lasam sa fiarba la foc domol, cam o ora ,pina sunt toate fierte.Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam bulion care va acri sarmalele.
Servim sarmalele fierte alaturi de....smantana ?? !! Da'de unde ! Doar suntem la dieta....alaturi de vreo 2 linguri de iaurt degresat cu 0,1 % grasime.
Pofta mare sa aveti !
Are cineva curajul sa spuna ca nu sunt delicioase ??
Zau ca nu cred ....
Sidy, tu ai facut sarmale cu varza proaspata? Eu am o pofta de sarmale de la Craciun si nu gaseam varza murata ptr ele, ce idee buna. Delicioase!
RăspundețiȘtergereTe astept la mine pe blog, ai un premiu de excelenta.
Te pup cu drag, Nico
Da Nico !!!
ȘtergereMie asa imi plac cel mai mult !!!
Te tzuc si merg la tine pe blog....
Sidy, daca tu zici ca sunt preferatele tale, sa stii ca cel mai tarziu la sf de saptamana le fac cu siguranta...si ti le arat pozate ca si dovada. Sarutmana pentru reteta, Nico
ȘtergereSunt sigura ca are sa va placa draga Nico !!!
ȘtergereSa nu uiti de bulionul de casa la sfarsit , ca le acreste oleaca...
Mult succes si astept pozele.
Te tzuc cu drag !
Sarmalele cu curcan au devenit favoritele mele. Pupici si seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereSunt si mult mai sanatoase , draga Rocsy .
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Bune sarmalutele astea, mai dietetice si la fel de gustoase!
RăspundețiȘtergereDa Paula sa sti ca asa sunt ! Poti sa le testezi cu incredere...
ȘtergereTe tzuc !
Iar ai batut curcanul si l-ai pus la oala!! mmmm,sarmalute specialitatea mea,bune rau!!
RăspundețiȘtergerePup draga mea!
Frumoasa "casuta noua"!!