duminică, 23 februarie 2014

Sarmale cu carne de curcan si ciuperci

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:30   Preparate din carne de curcan 9 comments

 Cu aceasta reteta m-am gandit sa  particip la Campania de sarbatoare din aceasta luna ( 21 februarie - 21 martie ) initiata de doamna Vera care a pornit la drum cu tema Valentine's Day.Gazda acestei luni nu este alta decat draga mea Dana Cristea - http://pusikmea.blogspot.ro/.
Pentru ca vine primavara si ziua femeii, Dana a ales pentru aceasta campanie ca tema culorile alb, rosu si verde, culori care sa apara in preparate facute de noi.




Ingrediente :


Cantitatile nu le specific deoarece puteti face cate sarmale doriti...

carne tocata de curcan
ciuperci taiate
varza proaspata
1 ceapa
2 linguri pasta de ardei rosu ( gogosari)
marar
cimbru
bulion de casa
sare
piper

Mod de preparare :

Taiem cotorul verzei si o scufundam in apa clocotinda  sa o oparim. Frunzele ce se desprind spre exterior , le scoatem si le lasam la scurs. Dupa ce am scurs toate frunzele , le taiem nervurile.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, apoi o punem intr-o craticioara cu putina apa si o lasam la foc mic 2-3 minute pina se patrunde ceapa.Luam vasul de pe doc si adaugam o lingura pasta de ardei rosu.
Tocam marunt ciupercile fierte , la del si mararul verde si le adaugam linga ceapa, omogenizam.
Amestecam compozitia impreuna cu carnea tocata de curcan si asezonam.  






Asezam cate o foate de varza pe palma, punem cate o lingura rasa din compozitia de carne  si  rulam frunza ,apoi  introducem inauntru capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, le fierbere.
Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.
Dupa ce am umplut toate sarmalele, punem intr-un vas mai mare cimbru, marar , o lingura de pasta de ardei rosu kapia sau gogosari, putina pastrama afumata dupa gust ( optional) si niste fasii dun varza tocata.
Aranjam toate sarmalele in vas.



Deasupra punem varza taiata fideluta si cateva fire de marar .Acoperim sarmalele cu apa si le lasam sa fiarba la foc domol, cam o ora ,pina sunt toate fierte.Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam bulion care va acri sarmalele.
Servim sarmalele fierte alaturi de....smantana ?? !! Da'de unde ! Doar suntem la dieta....alaturi de vreo 2 linguri de iaurt degresat cu 0,1 % grasime.



Pofta mare sa aveti !
Are cineva curajul sa spuna ca nu sunt delicioase ??
Zau ca nu cred ....

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Sidy, tu ai facut sarmale cu varza proaspata? Eu am o pofta de sarmale de la Craciun si nu gaseam varza murata ptr ele, ce idee buna. Delicioase!
    Te astept la mine pe blog, ai un premiu de excelenta.
    Te pup cu drag, Nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Nico !!!
      Mie asa imi plac cel mai mult !!!
      Te tzuc si merg la tine pe blog....

      Ștergere
    2. Sidy, daca tu zici ca sunt preferatele tale, sa stii ca cel mai tarziu la sf de saptamana le fac cu siguranta...si ti le arat pozate ca si dovada. Sarutmana pentru reteta, Nico

      Ștergere
    3. Sunt sigura ca are sa va placa draga Nico !!!
      Sa nu uiti de bulionul de casa la sfarsit , ca le acreste oleaca...
      Mult succes si astept pozele.
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Sarmalele cu curcan au devenit favoritele mele. Pupici si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bune sarmalutele astea, mai dietetice si la fel de gustoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Paula sa sti ca asa sunt ! Poti sa le testezi cu incredere...
      Te tzuc !

      Ștergere
  4. Iar ai batut curcanul si l-ai pus la oala!! mmmm,sarmalute specialitatea mea,bune rau!!
    Pup draga mea!
    Frumoasa "casuta noua"!!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.