joi, 6 martie 2014

Porridge cu fulgi de ovaz mere si scortisoara

By Sidonia Toncean   Posted at  08:44   Dieta 2 comments

Porridge-ul reprezinta, in principal, fulgi de ovaz incalziti cateva minute in lapte, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor. De obicei, acest proces este foate rapid, si in 4-5  minute porridge-ul ar trebui sa fie gata.
Depinde de preferinta fiecarei persoane ca forma finala sa fie mai lichida sau mai putin lichida, si atunci se adauga mai mult sai mai putin lapte.
Porridge-ul poate fi servit apoi si cu fructe de padure (afine, mure, zmeura, capsuni), care se amesteca pur si simplu in compozitie, la final, dupa ce porridge-ul a fost luat de pe foc si pus in bol. Sau poate fi amestecat cu migdale sau alte tipuri de seminte si de nuci, alune...
Eu am gasit aceasta reteta aici :http://www.lauraadamache.ro/ asa ca iti multumesc draga Laura mult de tot...



Ingrediente :




300 ml lapte 0,1% grasime
40 g fulgi de ovaz
1 lingurita indulcitor stevia
1 mar
sare
scortisoara
coaja de lamaie
miez de nuca putin prajit


Mod de preparare :

Punem intr-o craticioara laptele, indulcitorul, fulgii de ovaz si sarea. Dam craticioara la foc mic, aproximativ 4-5 minute, dupa care lasam cateva minute sa se raceasca.
Aceasta operatiune o puteti face si seara si lasati pina a doua zi dimineata.
Marul necuratat il taiati cubulete mici , iar nuca o sfaramati.




Laptele cu fulgii ii punem intr-un bol, adaugam marul, presaram nuca si radem putina coaja de lamaie.
Deasupra presaram scortisoara dupa gust.
Pofta mare sa aveti....este un mic dejun foarte satios !



Si Romania are o varianta cunoscuta de porridge. Se cheama...... mamaliga ! Dar mamaliga romaneasca are la baza apa, apoi, procesul de fierbere este mult mai indelungat decat in cazul porridge-ului britanic.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Pot sa gust?Ca sa vad cum este,pentru ca arata super bine!
    Pupici multi cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca DA Miha scumpa ! Mai ales ca este foarte sanatos....
      Eu mananc in fiecare dimineata 2 linguri de tarate de ovaz cu iaurt si aceasta este o alta optiune delicioasa.
      Te tzuc cu mult drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.