Porridge-ul reprezinta, in principal, fulgi de ovaz incalziti cateva minute in lapte, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor. De obicei, acest proces este foate rapid, si in 4-5 minute porridge-ul ar trebui sa fie gata.
Depinde de preferinta fiecarei persoane ca forma finala sa fie mai lichida sau mai putin lichida, si atunci se adauga mai mult sai mai putin lapte.
Porridge-ul poate fi servit apoi si cu fructe de padure (afine, mure, zmeura, capsuni), care se amesteca pur si simplu in compozitie, la final, dupa ce porridge-ul a fost luat de pe foc si pus in bol. Sau poate fi amestecat cu migdale sau alte tipuri de seminte si de nuci, alune...
Eu am gasit aceasta reteta aici :http://www.lauraadamache.ro/ asa ca iti multumesc draga Laura mult de tot...
Ingrediente :
300 ml lapte 0,1% grasime
40 g fulgi de ovaz
1 lingurita indulcitor stevia
1 mar
sare
scortisoara
coaja de lamaie
miez de nuca putin prajit
Mod de preparare :
Punem intr-o craticioara laptele, indulcitorul, fulgii de ovaz si sarea. Dam craticioara la foc mic, aproximativ 4-5 minute, dupa care lasam cateva minute sa se raceasca.
Aceasta operatiune o puteti face si seara si lasati pina a doua zi dimineata.
Marul necuratat il taiati cubulete mici , iar nuca o sfaramati.
Laptele cu fulgii ii punem intr-un bol, adaugam marul, presaram nuca si radem putina coaja de lamaie.
Deasupra presaram scortisoara dupa gust.
Pofta mare sa aveti....este un mic dejun foarte satios !
Pot sa gust?Ca sa vad cum este,pentru ca arata super bine!
RăspundețiȘtergerePupici multi cu mare drag!
Sigur ca DA Miha scumpa ! Mai ales ca este foarte sanatos....
ȘtergereEu mananc in fiecare dimineata 2 linguri de tarate de ovaz cu iaurt si aceasta este o alta optiune delicioasa.
Te tzuc cu mult drag !