luni, 12 mai 2014

Churros cu crema de vanilie

By Sidonia Toncean   Posted at  09:36   Prajituri 6 comments

Churro sunt de fapt gogosi spaniole, dar le gasim  in Franța , Filipine , Portugalia, SUA. Mai nou , pe litoralul romanesc , fiecare turist se poate infrupta din aceste bunatati.
Churro a fost făcută de către  ciobanii spanioli, pentru a substitui  produsele de panificație proaspete. Pasta de Churro a fost ușor de facut și se prăjește într-un foc deschis în munți, unde ciobanii petrec majoritatea timpului lor.
Sunt de obicei prăjite până devin crocante, și pot fi presărate cu zahăr praf sau servite cu diferite sosuri(  creme).
Eu le-am facut cu vanilie...doar stiti ca-mi place !Crocante in exterior si moi pe interior....o minunatie !





Ingrediente :

- pentru churro
500 g faina alba
60 g zahar praf
700 ml apa
2 oua
sare
coaja de lamaie
1 plic zahar vanilat

- pentru crema de vanilie
300 ml frisca lichida
3 galbenusuri
50 g zahar
1/2 pastaie vanilie




Mod de preparare :

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare.
Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Cand apa clocoteste, rasturnam amestecul de faina tot o data, luam vasul de pe foc si amestecam energic.
Adaugam apoi pe rind cate un ou si amestecam iar, de data aceasta cu miverul.Aluatul se face ca si cel de eclere.







Lasam apoi aluatul sa se raceasca si preparam intre timp crema de vanilie.Frisca impreuna cu semintele de vanilie scoase din pastaie, dar si cu jumatatea de pastaie , le punem intr-un vas cu pereti dubli( oala de lapte) pe foc mic. Cand ies aburii , luam vasul de pe foc.
Mixam galbenusurile cu zaharul pina se albesc.
Frisca calda o adaugam putin cate putin la galbenusurile mixate , amestecam sa se omogenizeze si punem iar pe foc mic pina ies aburii, cand luam vasul de pe foc. Amestecand continuu, crema s-a ingrosat putin.Sa NU o lasati sa dea in clocot ca se branzesc galbenusurile.




Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca, apoi dam crema la frigider. A doua zi va fi ca si un unt lasat la temperatura camerei.
Incalzim uleiul pentru prajit.
Aluatul il punem intr-un posh cu un dui cu gura cat mai mare  si facem bastonasele de churro, pe care le vom pune in uleiul cald, sa se prajeasca 2-3 minute pe o parte si tot atat pe partea cealalta.
Scoatem churros pe un servet absorbant .
Le putem servi cu crema de vanilie sau doar simple ,presarate cu zahar praf.







Are sa va placa cu siguranta, pentru ca sunt crocante in exterior si moi pe interior.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. ce bun trebuie sa fie. Sidy te invit la provocarea "Campanie de sarbatoare" http://liligospodini.blogspot.ro/2014/05/campanie-de-sarbatoare.html
    Te pup !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draga Lili, am sa vin cu mare drag !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat niciodata dar sunt sigura ca sunt foarte bune. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Incearca Rocsy si ai sa vezi cat sunt de bune....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca sunt super.Arata asa de bine.Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Miha merita sa le incerci macar o data....noua ne-au placut mult de tot.
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.