Churro sunt de fapt gogosi spaniole, dar le gasim in Franța , Filipine , Portugalia, SUA. Mai nou , pe litoralul romanesc , fiecare turist se poate infrupta din aceste bunatati.
Churro a fost făcută de către ciobanii spanioli, pentru a substitui produsele de panificație proaspete. Pasta de Churro a fost ușor de facut și se prăjește într-un foc deschis în munți, unde ciobanii petrec majoritatea timpului lor.
Sunt de obicei prăjite până devin crocante, și pot fi presărate cu zahăr praf sau servite cu diferite sosuri( creme).
Eu le-am facut cu vanilie...doar stiti ca-mi place !Crocante in exterior si moi pe interior....o minunatie !
Ingrediente :
- pentru churro
500 g faina alba
60 g zahar praf
700 ml apa
2 oua
sare
coaja de lamaie
1 plic zahar vanilat
- pentru crema de vanilie
300 ml frisca lichida
3 galbenusuri
50 g zahar
1/2 pastaie vanilie
Mod de preparare :
Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare.
Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Cand apa clocoteste, rasturnam amestecul de faina tot o data, luam vasul de pe foc si amestecam energic.
Adaugam apoi pe rind cate un ou si amestecam iar, de data aceasta cu miverul.Aluatul se face ca si cel de eclere.
Lasam apoi aluatul sa se raceasca si preparam intre timp crema de vanilie.Frisca impreuna cu semintele de vanilie scoase din pastaie, dar si cu jumatatea de pastaie , le punem intr-un vas cu pereti dubli( oala de lapte) pe foc mic. Cand ies aburii , luam vasul de pe foc.
Mixam galbenusurile cu zaharul pina se albesc.
Frisca calda o adaugam putin cate putin la galbenusurile mixate , amestecam sa se omogenizeze si punem iar pe foc mic pina ies aburii, cand luam vasul de pe foc. Amestecand continuu, crema s-a ingrosat putin.Sa NU o lasati sa dea in clocot ca se branzesc galbenusurile.
ce bun trebuie sa fie. Sidy te invit la provocarea "Campanie de sarbatoare" http://liligospodini.blogspot.ro/2014/05/campanie-de-sarbatoare.html
RăspundețiȘtergereTe pup !
Multumesc draga Lili, am sa vin cu mare drag !
RăspundețiȘtergereTe tzuc !
Nu am mancat niciodata dar sunt sigura ca sunt foarte bune. Pup!
RăspundețiȘtergereIncearca Rocsy si ai sa vezi cat sunt de bune....
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag !
Cred ca sunt super.Arata asa de bine.Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereDraga mea Miha merita sa le incerci macar o data....noua ne-au placut mult de tot.
ȘtergereTe tzuc cu drag !