miercuri, 11 iunie 2014

Lucskos Kaposta - Supa de varza cu afumatura

By Sidonia Toncean   Posted at  15:45   Supe 5 comments

Zilele trecute am primit o invitatie tentanta, de a participa la un concurs ,pe blogul Danei Cristea http://pusikmea.blogspot.ro/ .Premii foarte frumoase , dar mai ales utile.
Impreuna cu http://formetorturi.ro/ Dana a organizat acest concurs , la care noi a trebuit sa preparam macar o reteta de pe blogul Danei  Retete simple si gustoase.Tare mi-a facut pofta aceasta reteta de supa de varza , asa ca m-am apucat de munca, dar dupa cum bine stiti, nu am putut respecta reteta intocmai, am facut unele modificari....



Ingrediente :




1 varza proaspata
3 maorcovi noi
1 radacina patrunjel nou
1 ceapa verde mare
2 linguri pasta de ardei kapia
250 ml bulion de rosii facut in casa
500 g scarita afumata
cimbru
marar verde
sare
piper proaspat macinat

Mod de preparare :

Portionam scarita afumata( Dana a facut supa cu 1 kg carne proaspata de porc ) si o punem la fiert in apa ,pina se desface de pe os.
Intre timp curatam legumele si le taiem dupa preferinte.Ceapa verde am lasat-o intreaga si dupa ce s-a fiert in supa, eu o arunc.
Adaugam legumele taiate, varza tocata in cuburi mai mari si asezonam.Adaugam cimbrul , care este secretul acestei ciorbe , apoi bulionul , pasta de ardei si asezonam.
Lasam sa fiarba pina se inmoaie varza.





Scoatem bucatile de scarita , le lasam cateva minute sa se raceasca, apoi dezosam carnea de pe oase, o maruntim si o punem din nou in supa.
Stingem focul si presaram marar verde tocat, deasupra.
Se poate servi Lucskos Kaposta cu o lingura cu smantana si un ardei iute, alaturi.





Este o supa traditional ungureasca, minunata, cu toate legumele noi....
Pofta mare sa aveti !
Multumesc frumos Dana Cristea de invitatie si de reteta asta minunata !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Minunat arata draga mea, ma bucur ca ai dat curs invitatiei mele, pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cat e de buna draga Dana.....
      Multumesc frumos si pentru invitatie si pentru reteta.
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Este tare buna si noi o facem. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca toata lumea din V tarii a incercato macar o data, draga Sara.
      Buna rau !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  3. Comentarii de pe Facebook :

    Sara Carmen Iacob
    si mie imi place Sidi
    11 iunie la 16:21 ·

    Maria Bogdan
    Cand eram copila, bunica materna, la Tg- Mures ne facea .Era super buna, doar ca nu era cu multa zeama, si era servita ca fel doi.Avea si marar .in el.Asa imi aduc aminte.
    11 iunie la 17:28 ·

    Lia Maria Grozi
    O da si mie imi place foarte mult , este grozava !
    11 iunie la 17:29 ·

    Teodor Pop-Manta
    Și eu am învățat-o de la bunica din Bihor,o fac și așa,sau fără afumătură,cu lapte și smantană.(RODI)
    11 iunie la 17:50 ·

    Mariana Bondoc
    mamaaaaaaa ce buna e ! mama face din asta !
    11 iunie la 19:12 ·

    Melania Parus
    mmm ce bunatate
    11 iunie la 20:25 ·

    Stanescu Bibi
    Am avut saptamana asta.
    12 iunie la 20:19 ·

    Hintia Gabriela
    dreasa cu smntana, mananci pana ti se face rau, si-o iei de la capat, buuuuuuna rau Sid
    Acum 13 ore ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.