O reteta de prajitura simpla si super pufoasa ,care nu necesita prea mult timp in prepararea ei sau foarte multe ingrendiente , puteti sa o si duceti afara la iarba verde la un picnic, nu este deloc pretentioasa.
Se poate pregati cu orice fructe de sezon, iar iarna cu fructe din compot.
Un deliciu dulce-acrisor pe care vi-l recomand cu mult drag .
Si pentru ca in aceasta luna , gazda Campaniei de Sarbatoare este Aura Carolina de pe http://bucatariaurei.blogspot.it/ , care si-a ales drept provocare a lunii un aperitiv delicios sau un desert nemaipomenit, numai bun de dus la picnic, eu am ales un guguluf ( cu curese sau visine )
Din acelasi aluat, dar redus la jumatate, am facut un delicios guguluf cu cirese .
Ingrediente :
4 cani faina
2 cani zahar
4 oua
1 plic praf de copt
coaja de lamaie
1 cana ulei
2 cani lapte
1 kg visine
putina sare
1/2 cana zahar praf
Mod de preparare :
Scoatem samburii de la visine, apoi le scugem de zeama, lasandu-le intr-o strecuratoare.
Separam albusirile de galbenusuri, adaugam un praf de sare si mixam albusurile pina se fac spuma tare.
Intr-un vas mare( bol) amestecam faina cu praful de copt, apoi zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie.
Adaugam putin cate putin laptele si uleiul, amestecam bine de tot , apoi adaugam albusurile spauma si le amestecam incet cu o spatula.
Visinele scurse de zeama, le dam cu zaharul praf
Intr-o tava de 43 X 28 cm punem hartie de copt unsa cu putin unt si nivelam aluatul. Peste el presaram visinele pudrate cu zahar, dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 160 de grade , pentru 30-40 de minute. Facem proba cu scobitoarea.
Dupa ce prajitura s-a rumenit deasupra si este coapta,o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Atunci cand este rece, o puteti pudra cu zahar praf, deasupra.
Rece se poate portiona dupa cum va place.
Pofta mare sa aveti !
Merita sa incercati reteta....
La guguluf am pus doar 70 ml de ulei si a ajuns !
O prajitura dulce acrisoara, care merita gustata.
RăspundețiȘtergereIn ;oc de fructe se poate pune rahat sau fructe confiate....
Intr-adevar daca te apuci de ea....cam greu o lasi. Nu e grea deloc, si se poate pune doar putin ulei .
RăspundețiȘtergereComentarii de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereAndrei Lumi daaa, azi prepar si eu!
19 iunie la 08:29 · Îmi place
Ioana Si Florin Erdei Daaaaaaaaaaa
19 iunie la 08:37 · Îmi place
Steluta Ghiocela Normal....
19 iunie la 09:13 · Îmi place
Tania Kiswani Multumim..!
19 iunie la 09:35 · Îmi place
Elena Marinescu Multumesc, este vremea ei, a prajiturii cu fructe, mai ales cu visine ... O voi face cu siguranta.
19 iunie la 09:42 · Editat · Îmi place
Nico Grofova foarte buna Sidy....exact asta am in plan, prajitura cu visine...yami, yami
19 iunie la 10:21 · Îmi place
Iuliana Tarnoveanu Buna prajitura ,pupici!
19 iunie la 10:25 · Îmi place
Tita Ladybug Daaaaaaaa
19 iunie la 12:50 · Îmi place
Melania Parus multumesc Sidonia
19 iunie la 16:18 · Îmi place
Krystyan Trendy sigur
Acum 22 de ore · Îmi place
Mariana Isac Da, da , da ...
acum 8 ore · Îmi place
Buna tare prajitura cu visine!
RăspundețiȘtergereAm dus un guguluf cu visine cu noi ,la munte...in 2 minute a disparut si ultina faramitura.....
ȘtergereUsoara si delicioasa, prajitura ta! Te tzuc!
RăspundețiȘtergereAsa este dragul meu Merisor !
ȘtergereAveam mai multe retete cu prajituri cu fructe, dar asta mi se parea cea mai buna si mai usoara....
Te tzuc cu drag !
Stiu ca esti fan praji cu fructe dar sa stii ca si eu le ador,asa ca data viitoare cand mai faci sa te gandesti si la mine draga vecinica.
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Am sa tin minte, cu drag !
ȘtergereTe tzuc vecinico !