marți, 30 septembrie 2014

Salata de icre

By Sidonia Toncean   Posted at  08:39   Salate 9 comments

Icrele proaspete trebuiesc amestecate cu sare si tinute in frigider pentru cateva zile, sau puteti sa le procurati direct din comert.
Salata de icre cea mai gustoasă este din icre de crap- parerea mea- dar la fel de bune mi se par si icrele de stiuca. Nu folosesc niciodata icrele de peste oceanic, pentru ca nu-mi iese salata.
Multa lume foloseste gris la aceasta salata, dar eu o fac cu cartofi....Incercati !



INGREDIENTE :






70g icre crap
700ml ulei
zeama de lamiie
1 cartof mare
1 ceapa
50 ml apa minerala foarte rece
1 lingurita mustar
sare- daca mai e cazul

                   
MOD de PREPARARE :

În momentul în care s-au scos icrele din peşte, trebuie înlăturate bine toate pieliţele săculeţului în care se află, apoi aşezate pe o sită sau strecurătoare aflată deasupra unui bol.  Bolul cu sita cu icre deasupra, se bagă la frigider şi se lasă 8-10 ore să se scurgă sângele. După ce s-a scurs sângele se dă sare, cam 10 %, la 100 g icre, 10 g sare, se pune in borcan si se poate pastra in frigider pina la 6 luni.
Cartoful curatat si bine fiert, il lasam sa se raceasca bine, dupa care il zdrobim bine cu furculita.Peste cartof adaugam mustarul si icrele.Le amestecam bine cu mixerul si turnam ulei ca si la maioneza.
Cind sunt gata, adaugam apa minerala foarte rece pentru a le albi si zeama de lamiie. Ceapa curatata o dam pe razatoare si potrivim salata de sare daca este cazul.



Salata se pune pe un platou si se decoreaza cu lamaie, masline sau ce va place mai mult.

Pofta mare sa aveti !







Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Buna ziua soro!!! vad ca nu-mi dai nici o atentie de la un timp,e bine sa-mi spui ce ai pe suflet sa nu-mi mai fac iluzii ca am o prietena si ea e suparata!!! cat despre icre,tu stii ca ma consider o specialista in ceea ce priveste pestele si restul...eu la icre nu pun decat ulei si sare de lamaie dizolvata iar cele mai bune icre rezulta atunci cand se tin la congelator cateva zile!! sunt foarte bune ce ai facut tu aici,eu am facut salata de vinete cu maioneza de cartofi si a fost minunata;Pup si o zi linistita-ti doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-am scris un mesaj privat pe FB sa vezi ce am facut in ultima vreme si sa vezi ca nu sunt suparata deloc, pe tine !
    Te tzuc cu drag si multumesc pentru aprecieri, soro !

    RăspundețiȘtergere
  3. De pe FACEBOOK :

    Tania Kiswani

    Da..!Buneeeeee....
    Ieri la 09:41 · Îmi place

    Camelia Khalil

    Mmmmmmmm
    Ieri la 11:19 · Îmi place

    Melania Parus

    mmmmmmmmmm
    Ieri la 13:36 · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  4. Chifor Ana

    Cred ca sunt foarte bune!
    Ieri la 09:25 · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  5. Mioara Ioan

    Minunate!! Nu m-am gandit la cartofi!! Am facut si cu putin gris, si putin mustar, sau simple! Uneori imi iese, uneori nu, dar nu imi dau seama de ce nu-mi iese uneori!! Dau vina pe cheful meu de a face ceva!! Dar o sa incerc cu cartifi!! Multumim Sidy!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena Moraru

    Sidonia, 700 ml de ulei la 70 gr icre si un cartof, nu-i prea mult???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu Lenus, nu e mult. Cartoful e mare si absoarbe mult ulei....

      Ștergere
  7. Mariana Isac

    E o sugestie interesanta , am s-o aplic . Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.