Icrele proaspete trebuiesc amestecate cu sare si tinute in frigider pentru cateva zile, sau puteti sa le procurati direct din comert.
Salata de icre cea mai gustoasă este din icre de crap- parerea mea- dar la fel de bune mi se par si icrele de stiuca. Nu folosesc niciodata icrele de peste oceanic, pentru ca nu-mi iese salata.
Multa lume foloseste gris la aceasta salata, dar eu o fac cu cartofi....Incercati !
INGREDIENTE :
70g icre crap
700ml ulei
zeama de lamiie
1 cartof mare
1 ceapa
50 ml apa minerala foarte rece
1 lingurita mustar
sare- daca mai e cazul
MOD de PREPARARE :
În momentul în care s-au scos icrele din peşte, trebuie înlăturate bine toate pieliţele săculeţului în care se află, apoi aşezate pe o sită sau strecurătoare aflată deasupra unui bol. Bolul cu sita cu icre deasupra, se bagă la frigider şi se lasă 8-10 ore să se scurgă sângele. După ce s-a scurs sângele se dă sare, cam 10 %, la 100 g icre, 10 g sare, se pune in borcan si se poate pastra in frigider pina la 6 luni.
Cartoful curatat si bine fiert, il lasam sa se raceasca bine, dupa care il zdrobim bine cu furculita.Peste cartof adaugam mustarul si icrele.Le amestecam bine cu mixerul si turnam ulei ca si la maioneza.
Cind sunt gata, adaugam apa minerala foarte rece pentru a le albi si zeama de lamiie. Ceapa curatata o dam pe razatoare si potrivim salata de sare daca este cazul.
Salata se pune pe un platou si se decoreaza cu lamaie, masline sau ce va place mai mult.
Pofta mare sa aveti !
Buna ziua soro!!! vad ca nu-mi dai nici o atentie de la un timp,e bine sa-mi spui ce ai pe suflet sa nu-mi mai fac iluzii ca am o prietena si ea e suparata!!! cat despre icre,tu stii ca ma consider o specialista in ceea ce priveste pestele si restul...eu la icre nu pun decat ulei si sare de lamaie dizolvata iar cele mai bune icre rezulta atunci cand se tin la congelator cateva zile!! sunt foarte bune ce ai facut tu aici,eu am facut salata de vinete cu maioneza de cartofi si a fost minunata;Pup si o zi linistita-ti doresc!!
RăspundețiȘtergereTi-am scris un mesaj privat pe FB sa vezi ce am facut in ultima vreme si sa vezi ca nu sunt suparata deloc, pe tine !
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag si multumesc pentru aprecieri, soro !
De pe FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereTania Kiswani
Da..!Buneeeeee....
Ieri la 09:41 · Îmi place
Camelia Khalil
Mmmmmmmm
Ieri la 11:19 · Îmi place
Melania Parus
mmmmmmmmmm
Ieri la 13:36 · Îmi place
Chifor Ana
RăspundețiȘtergereCred ca sunt foarte bune!
Ieri la 09:25 · Îmi place
Mioara Ioan
RăspundețiȘtergereMinunate!! Nu m-am gandit la cartofi!! Am facut si cu putin gris, si putin mustar, sau simple! Uneori imi iese, uneori nu, dar nu imi dau seama de ce nu-mi iese uneori!! Dau vina pe cheful meu de a face ceva!! Dar o sa incerc cu cartifi!! Multumim Sidy!!
Elena Moraru
RăspundețiȘtergereSidonia, 700 ml de ulei la 70 gr icre si un cartof, nu-i prea mult???
Nu Lenus, nu e mult. Cartoful e mare si absoarbe mult ulei....
ȘtergereMariana Isac
RăspundețiȘtergereE o sugestie interesanta , am s-o aplic . Multumesc !
Mariana Faur
RăspundețiȘtergereAu un gust deosebit!