duminică, 28 septembrie 2014

Supa de castane cu carnati si varza

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:07   Supe 11 comments

" Reteta de la bunica  mea, unguroaica get-beget, crescuta sub Austro-Ungari, apriga si blanda...a fost comoara mea, stanca mea, inepuizabil rezervor de iubire! Ea stia doar sa iubeasca si asta m-a invatat chiar inainte de a vorbi .
Ea m-a crescut si nu m-a lasat sa misc un deget in bucatarie!
Pana la maturitate n-am stiut decat sa aduc ouale de la cuibar la bucatarie ....
Dar memoria vizuala, olfactiva si senzoriala este mai vie ca niciodata ,cand esti impiedicat sa participi activ la gatit!!!
Iata ca n-am uitat nimic din ce am mancat in copilarie ..."spunea draga mea Iuliana Toth cand am intrebat-o de unde are aceasta minunata reteta.Multumesc din suflet , draga mea Iuliana !
Stii bine ca nu pot respecta retetele, am eliminat rantasul, asa ca sper sa nu fie cu suparare....




INGREDIENTE :




100 g castane
300 g carnati afumat
250 g varza proaspata
3 l supa de carne
1/2 ardei kapia
1 ceapa rosie
1 capatana usturoi
1 lingura pasta de ardei iute
1 lingurita chimen
putin ulei
marar
cimbru
sare
piper
smantana ( optional)


MOD de PREPARARE :

Semintele de chimen le punem intr-o tigaie nonaderenta, fara ulei, sa se prajeasca putin, ca sa-si dezvolte aroma.
Castanele le crestam si le prajim in alta tigaie, pe ambele parti.
Ardeiul kapia il taiem cubulete, curatam ceapa si usturoiul , pe care il presam.




Carnatul ilpunem la fript pe ambele parti si dupa ce s-a copt , il lasam putin sa se raceasca si il taiem felii.
Intr-o oala punem putin ulei, apoi adaugam semintele de chimen, ardeiul kapia, ceapa intreaga si usturoiul presat.
Adaugam supa de carne  si pasta de ardei iute, apoi taiem varza si o adaugam la supa. Asezonam daca e cazul si punem mararul si cimbrul.






Adaugam feliile de carnati prajiti si castanele coapte, curatate si taiate in doua sau patru, in functie de marimea lor.





Lasam sa fiarba bine, cam 30 de minute , pina cand sunt fierte toate.
Deasupra presaram verdeata.
Cine doreste , poate adauga in farfurie o lingura cu smantana sau poate acri supa si atunci o transforma in ciorba....




Se serveste alaturi de o felie cu paine de casa si un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

11 comentarii:

  1. Interesanta reteta!
    Recunosc, noi nu obisnuim sa condumam castane.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu iti trece prin gand ce gust bun au in supa....!

    RăspundețiȘtergere
  3. Melania Parus

    ce interesant mmmm
    17 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  4. Camelia Khalil

    Nu stiam ca din castane,se poate face supa.
    16 ore · Imi mai place

    RăspundețiȘtergere
  5. Tania Kiswani

    Multumim Sidy..!
    16 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  6. Adela Cornelia Petca

    Sidonia Draga ești neintrecuta chiar nu am auzit De asa supa...
    11 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.