" Reteta de la bunica mea, unguroaica get-beget, crescuta sub Austro-Ungari, apriga si blanda...a fost comoara mea, stanca mea, inepuizabil rezervor de iubire! Ea stia doar sa iubeasca si asta m-a invatat chiar inainte de a vorbi .
Ea m-a crescut si nu m-a lasat sa misc un deget in bucatarie!
Pana la maturitate n-am stiut decat sa aduc ouale de la cuibar la bucatarie ....
Dar memoria vizuala, olfactiva si senzoriala este mai vie ca niciodata ,cand esti impiedicat sa participi activ la gatit!!!
Iata ca n-am uitat nimic din ce am mancat in copilarie ..."spunea draga mea Iuliana Toth cand am intrebat-o de unde are aceasta minunata reteta.Multumesc din suflet , draga mea Iuliana !
Stii bine ca nu pot respecta retetele, am eliminat rantasul, asa ca sper sa nu fie cu suparare....
INGREDIENTE :
100 g castane
300 g carnati afumat
250 g varza proaspata
3 l supa de carne
1/2 ardei kapia
1 ceapa rosie
1 capatana usturoi
1 lingura pasta de ardei iute
1 lingurita chimen
putin ulei
marar
cimbru
sare
piper
smantana ( optional)
MOD de PREPARARE :
Semintele de chimen le punem intr-o tigaie nonaderenta, fara ulei, sa se prajeasca putin, ca sa-si dezvolte aroma.
Castanele le crestam si le prajim in alta tigaie, pe ambele parti.
Ardeiul kapia il taiem cubulete, curatam ceapa si usturoiul , pe care il presam.
Carnatul ilpunem la fript pe ambele parti si dupa ce s-a copt , il lasam putin sa se raceasca si il taiem felii.
Intr-o oala punem putin ulei, apoi adaugam semintele de chimen, ardeiul kapia, ceapa intreaga si usturoiul presat.
Adaugam supa de carne si pasta de ardei iute, apoi taiem varza si o adaugam la supa. Asezonam daca e cazul si punem mararul si cimbrul.
Adaugam feliile de carnati prajiti si castanele coapte, curatate si taiate in doua sau patru, in functie de marimea lor.
Lasam sa fiarba bine, cam 30 de minute , pina cand sunt fierte toate.
Deasupra presaram verdeata.
Cine doreste , poate adauga in farfurie o lingura cu smantana sau poate acri supa si atunci o transforma in ciorba....
Se serveste alaturi de o felie cu paine de casa si un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !
Interesanta reteta!
RăspundețiȘtergereRecunosc, noi nu obisnuim sa condumam castane.
Nici nu iti trece prin gand ce gust bun au in supa....!
RăspundețiȘtergereComment de pe FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereTita Ladybug
RăspundețiȘtergereinteresant
17 ore · Îmi place
Melania Parus
RăspundețiȘtergerece interesant mmmm
17 ore · Îmi place
Camelia Khalil
RăspundețiȘtergereNu stiam ca din castane,se poate face supa.
16 ore · Imi mai place
Camy sa sti ca au un gust deosebit, in supa....
ȘtergereTania Kiswani
RăspundețiȘtergereMultumim Sidy..!
16 ore · Îmi place
Cu mare drag !
ȘtergereAdela Cornelia Petca
RăspundețiȘtergereSidonia Draga ești neintrecuta chiar nu am auzit De asa supa...
11 ore · Îmi place
Poti sa o incerci cu incredere, draga Adela !
Ștergere