miercuri, 22 octombrie 2014

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

By Sidonia Toncean   Posted at  15:04   Preparate din carne de pui 5 comments

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu si este deosebit de gustoasa.Sosul este nemaipomenit de gustos....daca coriti, puteti adauga in el ciuperci taiate.
Mare atentie insa,la smantana folosita ! Trebuie sa fie obligatoriu ,smantana dulce pentru gatit, de  12% - 30% grasime , nicidecum smantana clasica fermentata!



INGREDIENTE :




1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun
2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata
200 ml smantana pentru gatit
50 g unt
40 ml ulei de masline aromatizat
200 ml vin alb
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura faina
500 ml supa de pui
1 galbenus de ou
salvie
1 legatura patrunjel verde
sare
piper


MOD de PREPARARE :

Puiul transat il spalam bine apoi il uscam cu servetele de hartie absorbante. Punem untul si uleiul la incins intr-o tigaie si puiul il condimentam bine cu sare, piper si salvie.A mea a fost uscata , dar e foarte buna si cea proaspata.
Prajim apoi puiul in untul topit, pe toate partile, apoi il scoatem din tigaie si il punem in vasul in care il vom da la cuptor.Incalzim cuptorul la 180 de grade .
Peste grasimea din tigaie mai punem putina salvbie si faina, pe care o amestecam bine sa nu faca cocoloase.Adaugam vinul, amestecam apoi adaugam supa si lasam sa dea in clocot.




Adaugam si zeama de lamaie si turnam sosul obtinut peste carnea din vasul ce il vom da la cuptor.
Tocam marunt ceapa verde si ceapa uscata si adaugam in vas peste carne.
Asezonam daca e cazul, acoperim vasul si il dam la cuptorul incalzit la 180 de grade cam o ora. Daca e pui de casa, trebuie sa stea mai mult.



Dupa o ora , dupa ce puiul e patruns bine, scoatem vasul si stingem aragazul.
Intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si turnam amestecul peste sosul din vasul ce l-am scos din cuptor. Amestecam si presaram patrunjel verde proaspat deasupra.





Fricasse-ul se poate servi alaturi de un piure de cartofi, orez sau mamaliguta.
Eu am preferat sa-p servesc alaturi de cus-cus si salata de sfecla rosie .





Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Te astept cu mare drag Sara !
      Chiar ma intrebam unde ai disparut de atata timp....?
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Tare bun puiul! Din pacate, nu stiu de ce nu pre folosesc salvia.. Data viitoare o voi incerca si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona draga , prima daca cand am folosit salvia la Puiul copt in lapte, dupa reteta lui Jamie Oliver, am spus ca doar asa voi manca puiul de acum incolo.Si daca e proaspata e si mai bine !
      Incearca si nu vei regreta !

      Ștergere
  3. Comment de pe Facebook :

    Melania Parus

    Ce bine arata
    19 ore · Îmi place

    Pop Marieta Iulia

    Cus cus oricand la mine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    18 ore · Îmi place

    Daniela Mocean

    Bun, bun, tare bine arata mancarea, vecinico !
    18 ore · Îmi place

    Maria Mihalache

    mmm.....buuuuuuuuuuna!

    18 ore · Îmi place

    Camelia Khalil

    O bunatate !
    17 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.