Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu si este deosebit de gustoasa.Sosul este nemaipomenit de gustos....daca coriti, puteti adauga in el ciuperci taiate.
Mare atentie insa,la smantana folosita ! Trebuie sa fie obligatoriu ,smantana dulce pentru gatit, de 12% - 30% grasime , nicidecum smantana clasica fermentata!
INGREDIENTE :
1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun
2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata
200 ml smantana pentru gatit
50 g unt
40 ml ulei de masline aromatizat
200 ml vin alb
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura faina
500 ml supa de pui
1 galbenus de ou
salvie
1 legatura patrunjel verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Puiul transat il spalam bine apoi il uscam cu servetele de hartie absorbante. Punem untul si uleiul la incins intr-o tigaie si puiul il condimentam bine cu sare, piper si salvie.A mea a fost uscata , dar e foarte buna si cea proaspata.
Prajim apoi puiul in untul topit, pe toate partile, apoi il scoatem din tigaie si il punem in vasul in care il vom da la cuptor.Incalzim cuptorul la 180 de grade .
Peste grasimea din tigaie mai punem putina salvbie si faina, pe care o amestecam bine sa nu faca cocoloase.Adaugam vinul, amestecam apoi adaugam supa si lasam sa dea in clocot.
Adaugam si zeama de lamaie si turnam sosul obtinut peste carnea din vasul ce il vom da la cuptor.
Tocam marunt ceapa verde si ceapa uscata si adaugam in vas peste carne.
Asezonam daca e cazul, acoperim vasul si il dam la cuptorul incalzit la 180 de grade cam o ora. Daca e pui de casa, trebuie sa stea mai mult.
Dupa o ora , dupa ce puiul e patruns bine, scoatem vasul si stingem aragazul.
Intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si turnam amestecul peste sosul din vasul ce l-am scos din cuptor. Amestecam si presaram patrunjel verde proaspat deasupra.
Fricasse-ul se poate servi alaturi de un piure de cartofi, orez sau mamaliguta.
Eu am preferat sa-p servesc alaturi de cus-cus si salata de sfecla rosie .
Pofta mare sa aveti !
Vin si eu la masa.... pupici!
RăspundețiȘtergereTe astept cu mare drag Sara !
ȘtergereChiar ma intrebam unde ai disparut de atata timp....?
Te tzuc !
Tare bun puiul! Din pacate, nu stiu de ce nu pre folosesc salvia.. Data viitoare o voi incerca si eu!
RăspundețiȘtergereSimona draga , prima daca cand am folosit salvia la Puiul copt in lapte, dupa reteta lui Jamie Oliver, am spus ca doar asa voi manca puiul de acum incolo.Si daca e proaspata e si mai bine !
ȘtergereIncearca si nu vei regreta !
Comment de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereMelania Parus
Ce bine arata
19 ore · Îmi place
Pop Marieta Iulia
Cus cus oricand la mine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18 ore · Îmi place
Daniela Mocean
Bun, bun, tare bine arata mancarea, vecinico !
18 ore · Îmi place
Maria Mihalache
mmm.....buuuuuuuuuuna!
18 ore · Îmi place
Camelia Khalil
O bunatate !
17 ore · Îmi place