miercuri, 29 octombrie 2014

Placinta din iaurt si oua

By Sidonia Toncean   Posted at  08:57   Prajituri 5 comments


Un desert delicios , usor de preparat si cu putine ingrediente ,cu care va veti incanta papilele gustative. N-ai crede ca din iaurt,oua, cateva stafide si niste amarite de foi de placinta poate iesi asa o minunatie !
Are un mare defect: pe cat de usor si repede se prepara, pe atat de urgent, dispare din farfurii!



INGREDIENTE :


400 g foi de plăcintă
900 g iaurt
8 ouă
200 g zahăr
100 g stafide
2-3 pliculete zahăr vanilat
1 esenta rom
1 esenta vanilie
coaja de lamaie
sare
ulei pentru foi( unt topit)


MOD de PREPARARE :

Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia.
Stafidele le hidratam in putina apa cu esenta de rom, cam 20 de minute.
Zahărul se amesteca cu zahărul vanilat, apoi cu ouăle bătute, iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Adaugam stafidele scurse bine de tot.
Se pune într-o tavă ,hârtie de copt apoi se întinde o foaie de plăcintă, se unge cu ulei sau unt topit, apoi se pune altă foaie de plăcintă ,o ungem iar ,pina punem jumatate din foi.




Rasturnam compozitia de iaurt si acoperim apoi cu restul foilor de placinta, unse si ele cu ulei( unt).
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pina se intareste iaurtul si se rumeneste foaia de deasupra, cam 45-60 de minute, depinde de cuptorul fiecareia.




Scoatem tava din cuptor si o lasam cateva ore sa se raceasca umplutura placintei.Cel mai bine ar fi sa lasam placinta la rece pina a doua zi, cand o putem taia mai usor , pentru ca este deja intarita umplutura, altfel riscati sa se imprastie ....
Dupa ce este portionata placinta , in tava, o pudram cu zahat praf, deasupra,din abundenta.



Daca doriti se poate  prepara un caramel din 7 linguri de zahar topit la care se adauga 200 ml de apa. Se amesteca zaharul cu apa pana ce devine un sirop. Cand s-a scos prajitura din cuptor ce insiropeaza cu acest caramel, apoi se lasa la racit pina a doua zi.

Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Teodora Zaraza

    Da Sidy si eu fac asemanator...cum spui tu mai imbunatatim...adica eu pun in iaurt si jum kg brinza dulce...si compoz.o astern camdupa 2-3 foi....si las iaurt si oua sa pun si deasupra....si iese la fel de buna....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Teo....trebuie sa fie tare buna si asa.
      De fapt am o reteta asemenatoare si ii spune Placinta greceasca, parca....

      Ștergere
  2. Comment de pe Facebook :


    Chifor Ana

    Trebuie sa fie foarte buna!
    14 ore · Îmi place


    Daraban Aurel

    nu te-ai lasat, ti-a resit,bravo
    14 ore · Îmi place



    Andrei Lumi

    wau, ce-mi mai place!
    14 ore · Îmi place


    Adina Dudas

    Yammy !
    13 ore · Îmi place


    Elena Oprica


    E foarte buna..! Fac cam de 2 ori pe luna...e delicioasa ...
    Eu o tai inainte sa o bag in cuptor..si desigur si dupa...
    22 ore · Îmi place


    Mioara Ioan

    Imi inchipui ca e foarte buna, eu cand fac din foi sau foietaj,o tai inainte ca atunci nu se rupe foaia de deasupra!!
    13 ore · Îmi place

    Sandra Mirela

    Multumim mult de tot.
    11 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine si este si foarte gustoasa

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.