Un desert delicios , usor de preparat si cu putine ingrediente ,cu care va veti incanta papilele gustative. N-ai crede ca din iaurt,oua, cateva stafide si niste amarite de foi de placinta poate iesi asa o minunatie !
Are un mare defect: pe cat de usor si repede se prepara, pe atat de urgent, dispare din farfurii!
INGREDIENTE :
400 g foi de plăcintă
900 g iaurt
8 ouă
200 g zahăr
100 g stafide
2-3 pliculete zahăr vanilat
1 esenta rom
1 esenta vanilie
coaja de lamaie
sare
ulei pentru foi( unt topit)
MOD de PREPARARE :
Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia.
Stafidele le hidratam in putina apa cu esenta de rom, cam 20 de minute.
Zahărul se amesteca cu zahărul vanilat, apoi cu ouăle bătute, iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Adaugam stafidele scurse bine de tot.
Se pune într-o tavă ,hârtie de copt apoi se întinde o foaie de plăcintă, se unge cu ulei sau unt topit, apoi se pune altă foaie de plăcintă ,o ungem iar ,pina punem jumatate din foi.
Rasturnam compozitia de iaurt si acoperim apoi cu restul foilor de placinta, unse si ele cu ulei( unt).
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pina se intareste iaurtul si se rumeneste foaia de deasupra, cam 45-60 de minute, depinde de cuptorul fiecareia.
Scoatem tava din cuptor si o lasam cateva ore sa se raceasca umplutura placintei.Cel mai bine ar fi sa lasam placinta la rece pina a doua zi, cand o putem taia mai usor , pentru ca este deja intarita umplutura, altfel riscati sa se imprastie ....
Dupa ce este portionata placinta , in tava, o pudram cu zahat praf, deasupra,din abundenta.
Daca doriti se poate prepara un caramel din 7 linguri de zahar topit la care se adauga 200 ml de apa. Se amesteca zaharul cu apa pana ce devine un sirop. Cand s-a scos prajitura din cuptor ce insiropeaza cu acest caramel, apoi se lasa la racit pina a doua zi.
Pofta mare sa aveti !
Teodora Zaraza
RăspundețiȘtergereDa Sidy si eu fac asemanator...cum spui tu mai imbunatatim...adica eu pun in iaurt si jum kg brinza dulce...si compoz.o astern camdupa 2-3 foi....si las iaurt si oua sa pun si deasupra....si iese la fel de buna....
Ai dreptate Teo....trebuie sa fie tare buna si asa.
ȘtergereDe fapt am o reteta asemenatoare si ii spune Placinta greceasca, parca....
Comment de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereChifor Ana
Trebuie sa fie foarte buna!
14 ore · Îmi place
Daraban Aurel
nu te-ai lasat, ti-a resit,bravo
14 ore · Îmi place
Andrei Lumi
wau, ce-mi mai place!
14 ore · Îmi place
Adina Dudas
Yammy !
13 ore · Îmi place
Elena Oprica
E foarte buna..! Fac cam de 2 ori pe luna...e delicioasa ...
Eu o tai inainte sa o bag in cuptor..si desigur si dupa...
22 ore · Îmi place
Mioara Ioan
Imi inchipui ca e foarte buna, eu cand fac din foi sau foietaj,o tai inainte ca atunci nu se rupe foaia de deasupra!!
13 ore · Îmi place
Sandra Mirela
Multumim mult de tot.
11 ore · Îmi place
Arata foarte bine si este si foarte gustoasa
RăspundețiȘtergereSi se face foarte usor, draga Vero !
Ștergere