vineri, 14 noiembrie 2014

Tărhană ( răzălăi) in lapte

By Sidonia Toncean   Posted at  15:41   Alte mancaruri 19 comments

Fiecare dintre noi îi cunoaste sub alta denumire si poate fiecare am mancat asa ceva cu lapte.
Era o bunatate pe care mi-o facea bunica, cu lapte bun de la vaca ei, de la tara.
Tărhana sau răzălăii se fac foarte usor, din foarte putine ingrediente( doar doua), dar este o mancare satioasa si foarte apreciata , mai ales de copilasi.
Si sa stiti ca se mai folosesc si in supele de carne sau garnitura la mancarurile cu sos, la tocanite....



INGREDIENTE : 

100 g faina
1 ou

30 ml apa(optional)
1 l lapte
1/4 lingurita sare 
2-3 lingurite zahar





MOD de PREPARARE :

Punem intr-un vas faina cernuta , oul intreg si le framantam bine de tot. Daca vi se pare ca aluatul este mult prea tare puteti adauga un pic de apa.
Cand e gata framantat, aluatul mai tare, se da pe razatoarea cu gauri mari si se lasa sa se usuce  putin ,pina fierbe laptele.





 Punem laptele la fiert si cand acesta da in clocot, adaugam sarea, zaharul si tărhana.Lasam sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.
Cand tărhana este fiarta, acoperim vasul si il lasam sa se raceasca pina cand ajunge la temperatura ca se poate manca.



Pe vremea bunicii mele nu erau atatea arome si il mancam asa simplu. Dar acum aveti zahar vanilat, coaja de lamaie sau scortisoara...ce va place voua mai mult.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

19 comentarii:

  1. Unde-s vremurile cand eram copiii si nu ne pasa de nimic! Bunica si mama ne rasfatau.... vremuri frumoase! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cateodata e bine sa ne amintim de copilarie....
      Te tzuc Sara !

      Ștergere
  2. Am mai vazut preparatul, dar nu cred sa fi mancat vreodata... Tare sunt curioasa :) Si bunica avea vaca, si-mi facea tot felul, dar de astea nu-mi amintesc..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ar trebui sa-l incerci Simona, ca e tare gustos....

      Ștergere
  3. Imi place de mor asa ceva,m-ai trimis inapoi la copilarie! pup draga mea;in sfarsit am si eu laptop!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sfarsit ! BRAVO !!!
      Deci nu sunt singura care ador mancarile bunicii !
      Te tzuc Lulu !

      Ștergere
  4. Mioara Ioan

    Vaaaai Sidy, si mie imi facea bunica, dar se numea "colarez" tot asa!! Nu aveam vanilie sau arome si punea nuca razuita deasupra!!! Numai ea stia sa-i faca asa buni!! Ce amintire frumoasa....... mi-am iubit bunica materna f.f. mult - Dumnezeu s-o ierte!! .......Am incercat si eu, dar nu-mi iese gustul acelasi!!!! Felicitari !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite o idee buna, sa incerc si eu cu nuca razuita deasupra !

      Ștergere
  5. Liliana Mititelu

    Aproape ca am uitat ca si mie imi facea mama...ceva bun, din saracie...Da, la noi se numea "colarez".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saracie sau nu, draga LILI , e foarte gustos, asa-i ?

      Ștergere
  6. Hintia Gabriela

    Bucuriile si răsfățul copilăriei, făcut cu lapte adevărat si faina curata, retratata, zahar si putina scorțișoară presărată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi asa este, totul sa fie natural si are cu totul alt gust.

      Ștergere
  7. Florica Voichita

    Tarhana cu lapte(lapce).Tarhana , se facea pe marimi:ptr. lapte.prajita, ptr. supa cind nu era timp de facut taietei.
    M-am grabit, reteta la noi este mai simpla , mai pe saracie(coca de taietei , ou si faina)dar era f. buna si asa simplu.Cu lapte cred ca este mai bun, merita incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei uite ca asta ,cu marimile ,nu o stiam, De fapt , eu am mancat tarhana doar cu lapte...

      Ștergere
  8. De pe FACEBOOK :


    Tania Kiswani

    Multumim..!
    14 ore · Îmi place


    Melania Parus

    Wow ce bunnnnnn pup
    14 ore · Îmi place

    Elena Moraru

    Bun de tot!
    13 ore · Îmi place

    Daniel Cozma

    O alta locatie ,LAPTE CU FRECATEI.....
    11 ore · Îmi place · 1

    Tania Kiswani

    Adevarat..!,asa se zice si in zona Bucovinei,lapte cu frecatei..! O bunatate..!
    10 ore · Îmi place

    Georgiana Berheci

    SAU COLAREZI
    2 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  9. Florica Voichita

    Eu am facut multe din retetele lu" SIDY, dar pate-ul din ficatei este grozav; reteta laudata de mai multe persoane.
    11 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  10. Răspunsuri
    1. Dia... daca nu ai mancat niciodata, merita sa incerci !
      Te tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.