vineri, 26 decembrie 2014

Piept de curcan umplut cu orez curcubeu

By Sidonia Toncean   Posted at  11:03   Preparate din carne de curcan 8 comments

In luna decembrie 2013 Stefania Anastasiu http://stefyharnicutza.blogspot.ro/   initia provocarea Weekend cu spor la care participa cateva bloggeritze culinare minunate .
In  aceasta luna, gazda este Margareta Cismasiu - .http://www.margaretacismasiu.blogspot.ro/ 
Am fost invitata si eu sa particip si au fost trei categorii, la alegere :
- Aperitive 
- Mancaruri
- Prajituri
Am ales din categoria Mancaruri, aceasta reteta minunata.
Am facut unele mici modificari, dar sper ca Marga sa nu se supere pe mine.
Aceasta provocare este o initiativa frumoasa ,din care fiecare are de invatat.Pe langa aceasta,este un minunat schimb de pareri,idei,opinii, chiar schimb de experienta.



INGREDIENTE :


 


1/2 piept de curcan
cateva organe( ficat, pipota, inima)
3 felii de paine
100 g ciuperci taiate Sun Food
4 oua
1 ceapa
3-4 catei usturoi
1/2 ardei gras rosu
marar verde
patrunjel verde
150 ml vin alb
sare
piper 
boia afumata
1 lingura pasta de gogosari

-pentru orez curcubeu:
150 g orez
1/2 ardei gras rosu
2 morcovi 
porumb boabe Sun Food
mazare verde
varza rosie
rosii cherry


MOD de PREPARARE :

Punem la fiert 3 oua, in apa cu sare si le fierbem tari.Dupa ce se racesc le cojim si le tocam marunt.
Ceapa curatata o taiem julien si o tragem la tigaie.
Organele le taiem cuburi si le punem la calit, peste ceapa( mai putin ficatul).
Adaugam sare, piper si pasta de gogosari, punem putina apa si lasam organele sa fiarba. Cand sunt aproape gata adaugam si bucatile de ficat si le lasam sa se caleasca si ele.
Dam la o parte si le lasam sa se raceasca putin.
Feliile de paine le inmuiem in putin lapte., apoi le scurgem bine si le tocam marunt , alaturi de organele fierte,si ciuperci.
Amesteca, bine ouale tocate cu organele, painea si verdeata tocata( daca nu aveti masina care sa le marunteasca, le puteti da prin masina de tocat carne).
Adaugam oul crud, ardeiul rosu maruntit si condimentam daca mai este cazul.Amestecam sa se omogenizeze bine si umplem pieptul curcanului la care am facut un buzunar, cu ajutorul cutitului. 





Am avut mai multe organe si eu am umplut si pielita gatului de curcan( s-a mancat rece, ca aperitiv).
Dupa ce am umplut pieptul si gatul, le coasem sa nu iasa umplutura, le punem in tava de ceramica si le ungem cu boia in amestec cu doua linguri ulei si condimente pentru pui.
In tava punem vinul si dam totul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora.
Din cand in cand ungem friptura cu sosul din tava.



Intre timp preparam orezul curcubeu.
Punem la fiert la aburi - eu am Multicookerul Philips - orezul , mazarea si morcovii , iar varza rosie o calim.
Cand sunt gata le alternam intr-un pahar sau intr-o forma de inox patrata sau rotunda, un rand de orez fiert, apoi mazare fiarta, orez , morcovi, orez ardei rosu si iar orez.



Cand pieptul de gurcam este gata, il scoatem din cuptor si il lasam 10 minute sa se odihneasca, apoi il feliem si putem face portiile cu felia de piept umplut, orezul si varza rosie .
Putem servi friptura , alaturi de o salata verde .



Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Am dezlegat misterul,nu stiam ce-i orezul curcubeu si acum m-am linistit!!
    trebuie sa fie o bunatate!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca si tu l-ai facut Lulu....dar poate sub alt nume....!
      Te tzuc!

      Ștergere
  2. Sarbatori frumoase si un An Nou cu bucurii,realizari,sanatate maxima si fericire impreuna cu familia!!
    LA MULTI ANI SORA MEA DRAGA!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Comment de pe Facebook :

    Hintia Gabriela

    Din toate cate puțin, la zi de sărbătoare, cu atâtea bunătăți, se impune si putina cumpătare, hihihihihi.
    23 ore · Îmi place

    Alexandra Nica Cred ca foarte putin din fiecare...
    22 ore · Îmi place

    Monica Maiorescu

    Orice Sidy...dar fără Gaviscon !!!!
    22 ore · Îmi place

    Marianne Scarlat De toate!
    22 ore · Îmi place

    Georgiana Berheci

    DIN TOATE CITE PUTIN
    20 ore · Îmi place

    Tutelea Mariana Din toate, evident . Felicitari Sidonia!!! Ca de obicei, la inaltime.
    20 ore · Îmi place

    Melania Parus

    Wow Sidonia ce de bunatati,mmm si ce fain arata ,Sarbatori fericite
    20 ore · Editat · Îmi place

    Calinescu Elena Craciun fericit, Sidy, tie, familiei dragi si tuturor ardelenilor mei!
    17 ore · Îmi place · 1

    Iancu Lubita

    Din toate cate putin ca-s tare bune!!
    14 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate ai facut, draga Sidy! Si orezul curcubeu arata minunat, dar tare m-as infrupta din pieptul de curcan umplut, yammi!! Te tzuc cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Liana !
      Din pacate....s-a dus ! Altadata , cu mult drag !
      Te tzuc !La multi ani !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.