duminică, 4 ianuarie 2015

Amuse bouche de 5 feluri

By Sidonia Toncean   Posted at  12:50   Preparate din peste si fructe de mare 6 comments

Amuse bouche sunt niste aperitive mici ,pe care le poti manca dintr-o muscatura, maxim doua.
Amuse bouche se traduce prin "încântare a gurii" și este un aperitiv, pe care Cheful îl servește la începutul mesei.
Potrivit lui Jean-Georges Vongerichten , un popular si  celebru chef din New-York, cu restaurante din intreaga lume : "amuse-bouche este cel mai bun mod, a unui mare bucatar de a-și exprima ideile sale mari, în inghitituri mici".

1- Roșii mici (cherry)cu creveti si cod


Ingrediente :

6 rosii cherry
12 creveti mici
100 g cod prajit
2 fire ceapa verde
1/2 ardei gras rosu
3 linguri maioneza
2 linguri sos Worcestershire
zeama de lamaie
sare
piper

Mod de preparare :

Cel mai bine ar fi sa aveti maioneza facuta in casa, asa cum am facut si eu.
Curatam crevetii de codita si ii fierbem, ai mei au fost prefierti, asa ca 2 minute sunt destule.
Cu o lingurita scoatem pulpa rosiilor , dupa ce am taiat deasupra lor capacul, pe care nu il taiem de tot.
Amestecam jumatate din crevetii fierti si taiati matunt cu bucatile mici de cod, cu ceapa tocata marunt, inclusiv coditele, ardeiul rosu tocat, sosul, maioneza, sare si piper.



Omogenizam bine si obtinem o pasta cu care umplem rosiile. Deasupra punem cate un crevete mic , apoi capacul rosiei si cate o frunzulita de marar verde.


Asezam rosiile pe frunze de salata verde.

2 - Oua de prepelita umplute




Ingrediente :

12 oua prepelita
3 linguri maioneza
3 linguri smantana
1 lingura mustar cu bobite
1 fir ceapa verde
12 coji de aperitiv
marar verde
sare
boia afumata
piper




 Mod de preparare :

Fierbem ouale de prepelita in apa  rece de la inceput, cu putina sare. Din momentul cand apa clocoteste, le lasam 5 minute sa fiarba, apoi le trecem sub un jet de apa rece si le cojim, apoi le taiem in doua.
Amestecam galbenusurile de ou sfaramate cu maioneza, smantana,mustarul, ceapa tocata cu codite cu tot si condimentele.Amestecam pina se omogenizeaza bine, punem pasta obtinuta intr-un posh.
In fiecare coaja de aperitiv punem cate doua jumatati de ou si le umplem cu pasta din posh.





Decoram apoi ouale umplute dupa bunul plac.Eu le-am decorat cu ardei rosu , feliuta de maslina si marar verde.



3 - Barcuțe 




Ingrediente :

5 rosii cherry
10 felii carnati afumat uscat
10 branzica alba calcica Delaco
10 masline fara samburi
frunze verzi de oregano
scobitori de plastic




Mod de preparare :

Rosiile le taiem in douam apoi insiram pe scobitoare frunza de oregano, maslina, branzica, rosia si feliuta de carnati.
Simplu, nu-i asa ? Dar de efect....



4 - Sunca cu branza si smantana




Ingrediente :

100 g branza vaci
80 ml smantana
100 g sunca cu trufe
3 fire ceapa verde
ardei rosu
biscuiti sarati
sare
piper



Mod de preparare :

Taiem marunt ceapa verde .Taiem  ardeiul  si sunca cubulete mici.
Amestecam branza cu smantana , apoi adaugam ceapa verde, sunca si asezonam .
Pe biscuitii sarati punem cate o lingurita de pasta si o decoram cu cozi de ceapa verde si ardei rosu.





5 - Bruschette cu avocado si sunca crud uscata 




Ingrediente :

1 avocado copt
12 felii bagheta
6 felii sunca crud uscata
1 ceapa mica rosie
1 ardei iute uscat mic
2 catei usturoi
miezul de la 2-3 rosii cherry
zeama de lamaie
sare
piper


Mod de preparare : 

Prima data preparam guacamole.
Daca avocado nu este bine copt ,puneti-l intr-o punga de hartie inchisa la culoare , alaturi de un mar, inchideti punga si lasati-l asa doua zile .Va fi copt cu siguranta.
Taiem avocado in doua, scoatem samburele , apoi cu o lingura scoatem miezul fructului si il punem intr-un vas.Il zdrobim cu furculita, tocam ceapa marunt , iar ardeiul iute il pisam in mojar.Adaugam usturoiul presat si miezul de rosii maruntit. Amestecam toate ingredientele bine si asezonam daca e cazul, adaugam zeama de lamaie.


Feliile de sunca le rumenim intr-o tigaie, apoi e lasam sa se scurga de grasime , pe un servet absorbant, dupa care le sfaramam intre degete.
Ungem  brusvhetele cu guacamole si presaram deasupra sunca prajita, putin piper si ornam cu frunze verzi.


Asa-i ca sunt simplu de facut, dar de efect.
Incercati si veti fi incantate....
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Of, Doamne, de maine, la regim, am ramas doar cu privitul, ala e gratis !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te mai necaji atata vecinico ! Astea au fost de sarbatori !!! Gata...nu mai sunt !
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Melania Parus

    buuuuuuuuuun
    18 ore · Îmi place

    Claudia Vasilache

    ce bine arata! Eu sunt amatoare
    17 ore · Îmi place

    Iancu Lubita

    waw,nu se poate,ai facut creveti????mmm!!!
    17 ore · Îmi place

    Tutelea Mariana

    bune toate !!! yameee !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentarii de pe Facebook !
      Multumesc fetelor....

      Ștergere
  3. Daca as fi la regim,as renunta pentru aceste mici placeri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fim seriosi Marga scumpa !
      Doar nu mancam in fiecare zi asa ceva.....

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.