joi, 22 ianuarie 2015

Briose aperitiv din omleta cu bulete de cascaval

By Sidonia Toncean   Posted at  15:11   Aperitive 12 comments

Un aperitiv pentru micul dejun sau ca o gustare intre mese, care se poate servi atat cald cat si rece.
Aceste briose sunt satioase, delicioase, nutritive si aspectuoase, ceea ce ne sporeste apetitul.
De ce nu ar merge si la copii ,la scoala sau la birou ?




NECESAR de alimente :




6 oua
6 linguri lapte
6 felii salam crud-uscat
1/2 ardei gras rosu
80 g sunca crud-uscata
100 g cascaval afumat
50 g unt
12 bulete de cascaval ( reteta mai jos)
sare
piper
 rosii cherry - pentru ornat(optional)


MOD de PREPARARE :

Taiem cubulete salamul si ardeiul gras. Sunca o taiem felii subtiri, mici.
Intr-un bol mai mare spargem ouale si le amestecam cu laptele, cuburile de salam si ardei si sunca.
Asezonam si amestecam sa se omogenizeze.
Formele de briose( din silicon) le ungem cu unt si asezam in fiecare forma cate o minge de bulete din cascaval, apoi turnam cu grija  compozitia de omleta, in fiecare forma, pina o umplem de treisferturi.
Deasupra radem cascaval afumat.





Cuptorul l-am incalzit in prealabil la 180 de grade.
Dam briosele la copt la cuptorul incalzit , pentru aproximativ 15 minute. Facem proba cu scobitoarea.
Daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si se pot servim asa calde.
Reci se pot servi alaturi de un sos de iaurt.





Cum am facut buletele de cascaval ? Simplu :

 300 gr cascaval
 1 ou
 2 linguri rase cu faina
 1 varf de cutit cu praf de copt
 sare
 ulei pentru prajit

Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici, apoi amestecam cu restul ingredientelor pana ce obtinem un  aluat nu foarte compact.
Modelam bilute de dimensiunea unei nuci, pe care le asezam pe o tava. Nu este bine sa facem buletele foarte mari deoarece acestea isi vor dubla volumul in timpul prajirii.
Cand am terminat ,le punem pe rand, in baia de ulei incins si avem grija sa nu fie prea multe pentru a nu se lipi intre ele.
Buletele de cascaval se prajesc foarte repede, prin urmare nu trebuie sa le lasam nesupravegheate.
Le scoatem pe un servetel absorbant, in momentul in care au devenit aramii.



Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

12 comentarii:


  1. Mimi Zami

    Sidy,mai ai vreo 2 briose , sunt la munca si imi este tare foame ,iar ele arata super apetisante .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mimi draga, hai ca te astept cu bratele deschise !

      Ștergere
  2. Margareta Cismasiu

    Mama,ce bine arata!Ma gandesc ca sunt la fel de bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Comment de pe Facebook :


    Iancu Lubita

    Vaaai,ce bune trebuie sa fie!!



    Munteanu Eugenia Doina

    Si eu vreau..... Îmi place!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac briosele aperitiv pentru ca la ingrediente poti jongla cu ce iti place, cu ce ai prin frigider.
    Ale tale sunt tare apetisante mai ales ca-mi plac tare mult buletele de cascaval......minunata idee.
    Pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Medi ! Sunt foarte versatite si asta imi place !
      Te tzuc !

      Ștergere
  5. la asa bunatati, nu as refuza o invitatie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Comment GOOGLE +


    Victoria Gabriela

    Yummy...


    Margareta Cismasiu

    Sidy,daca dai cu prastia,ajung pana la mine !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.