Un aperitiv pentru micul dejun sau ca o gustare intre mese, care se poate servi atat cald cat si rece.
Aceste briose sunt satioase, delicioase, nutritive si aspectuoase, ceea ce ne sporeste apetitul.
De ce nu ar merge si la copii ,la scoala sau la birou ?
NECESAR de alimente :
6 oua
6 linguri lapte
6 felii salam crud-uscat
1/2 ardei gras rosu
80 g sunca crud-uscata
100 g cascaval afumat
50 g unt
12 bulete de cascaval ( reteta mai jos)
sare
piper
rosii cherry - pentru ornat(optional)
MOD de PREPARARE :
Taiem cubulete salamul si ardeiul gras. Sunca o taiem felii subtiri, mici.
Intr-un bol mai mare spargem ouale si le amestecam cu laptele, cuburile de salam si ardei si sunca.
Asezonam si amestecam sa se omogenizeze.
Formele de briose( din silicon) le ungem cu unt si asezam in fiecare forma cate o minge de bulete din cascaval, apoi turnam cu grija compozitia de omleta, in fiecare forma, pina o umplem de treisferturi.
Deasupra radem cascaval afumat.
Cuptorul l-am incalzit in prealabil la 180 de grade.
Dam briosele la copt la cuptorul incalzit , pentru aproximativ 15 minute. Facem proba cu scobitoarea.
Daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si se pot servim asa calde.
Reci se pot servi alaturi de un sos de iaurt.
Cum am facut buletele de cascaval ? Simplu :
300 gr cascaval
1 ou
2 linguri rase cu faina
1 varf de cutit cu praf de copt
sare
ulei pentru prajit
Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici, apoi amestecam cu restul ingredientelor pana ce obtinem un aluat nu foarte compact.
Modelam bilute de dimensiunea unei nuci, pe care le asezam pe o tava. Nu este bine sa facem buletele foarte mari deoarece acestea isi vor dubla volumul in timpul prajirii.
Cand am terminat ,le punem pe rand, in baia de ulei incins si avem grija sa nu fie prea multe pentru a nu se lipi intre ele.
Buletele de cascaval se prajesc foarte repede, prin urmare nu trebuie sa le lasam nesupravegheate.
Le scoatem pe un servetel absorbant, in momentul in care au devenit aramii.
Pofta mare sa aveti !
RăspundețiȘtergereMimi Zami
Sidy,mai ai vreo 2 briose , sunt la munca si imi este tare foame ,iar ele arata super apetisante .
Mimi draga, hai ca te astept cu bratele deschise !
ȘtergereMargareta Cismasiu
RăspundețiȘtergereMama,ce bine arata!Ma gandesc ca sunt la fel de bune.
Marga ...incearca-le si te lamuresti....!
ȘtergereMelania Parus
RăspundețiȘtergerefoarte bune...
Comment de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereIancu Lubita
Vaaai,ce bune trebuie sa fie!!
Munteanu Eugenia Doina
Si eu vreau..... Îmi place!
Imi plac briosele aperitiv pentru ca la ingrediente poti jongla cu ce iti place, cu ce ai prin frigider.
RăspundețiȘtergereAle tale sunt tare apetisante mai ales ca-mi plac tare mult buletele de cascaval......minunata idee.
Pup !
Ai dreptate Medi ! Sunt foarte versatite si asta imi place !
ȘtergereTe tzuc !
la asa bunatati, nu as refuza o invitatie!
RăspundețiȘtergereAtunci te astept cu drag !
ȘtergereComment GOOGLE +
RăspundețiȘtergereVictoria Gabriela
Yummy...
Margareta Cismasiu
Sidy,daca dai cu prastia,ajung pana la mine !
Marga....vezi ca vin !
Ștergere