sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza murata

By Sidonia Toncean   Posted at  15:33   Ciorbe 10 comments

Sincer...chiar nu puteam sa nu va impartasesc si voua aceata minunatie !Este o ciorba ce te....invie !
Celor carora le place in general ciorba acra si consistenta, cu siguranta le va fi pe plac si aceasta ciorbita, mai ales servita alaturi de o ceapa rosie , taiata in patru...O nebunieeee ardeleneasca.




Alimente NECESARE :



6-7 cartofi rosii
300 g scarita afumata
1 l moare ( zeama de varza)
1 ceapa
1 fir cimbru
1/2 ardei gras
cateva rosii mici
1 lingura pasta de gogosari http://sidyskitchen.blogspot.ro/2010/09/pasta-de-gogosari-sau-ardei-kapia.html 
patrunjel verde 
sare
piper

MOD de PREPARARE :

Reteta publicata si de revista Click Pofta buna ! http://clickpoftabuna.ro/din-tara/ciorba-de-cartofi-cu-afumatura-si-zeama-de-varza-murata/index.html 

Scarita sau orice alta afumatura, o portionam si o punem la fiert.
Intre timp curatam cartofii si ceapa verde ( o taiem marunt oblic). Cartofii dupa ce ii spalam , ii taiem cuburi.
Cand scarita este aproape fiarta adaugam legumele,cimbrul, pasta de gogosari, sare,piper si apa necesara si lasam sa fiarba la foc potrivit.





Cand toate sunt fierte adaugam zeama de varza dupa gust( mai multa sau mai putina) si lasam sa mai dea un clocot.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Cine doreste poate pune smantana.
Va recomand sa serviti ciorba alaturi de o ceapa rosie.
Pofta mare sa aveti !




Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

10 comentarii:

  1. Victoria P Gabriela - Google+

    Doamne, ce bunatate...dar daca ai probleme cu stomacul stai si poftesti doar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa o faci fara afumatura, draga Vicky !
      Sa sti ca nici eu nu o fac asa des, dar cate o data ti se face pofta !

      Ștergere
  2. Comment de pe FACEBOOK :

    Carmen Manu

    Cu afumatura, aia am facut si eu !


    Iancu Lubita

    Dovleacu-l mananci matale,mie-mi dai putina afumatura!!


    Simona Callas

    Eu vreau din amandoua si cu afumatura si dovlecel !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine dragele mele, asa cum vreti voi, fac.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma inscriu si eu la o portie ca tare imi mai place!

    RăspundețiȘtergere
  5. Jean Prunescu

    Arata super....! imi permit sa-ti dau o idee , mai ales la ciorbe : se pune leustean si patrunjel....fiecare dupa gust , iar pe timp de iarna la cele mai lejere se bat si niste zdrente....In rest "felicitari " ,lucrezi frumos si curat si cu aspect comercial....!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne place si noua leusteanul si il folosesc des, dar de data aceasta , am spus ca cimbrul merge mai bine cu moarea de varza !
      Multumesc....

      Ștergere
  6. Pentru o portie din bunate'a asta, zau de nu fac curat in bucatarie, spal vase...sterg pe jos numa sa-mi dai :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Lore vezi ca soseste Fan Courier-ul la poarta la tine in Ge !!!!
    Am pachetat doua portii ,in lada frigorifica...pofta mare !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.