Sincer...chiar nu puteam sa nu va impartasesc si voua aceata minunatie !Este o ciorba ce te....invie !
Celor carora le place in general ciorba acra si consistenta, cu siguranta le va fi pe plac si aceasta ciorbita, mai ales servita alaturi de o ceapa rosie , taiata in patru...O nebunieeee ardeleneasca.
Alimente NECESARE :
6-7 cartofi rosii
300 g scarita afumata
1 l moare ( zeama de varza)
1 ceapa
1 fir cimbru
1/2 ardei gras
cateva rosii mici
1 lingura pasta de gogosari http://sidyskitchen.blogspot.ro/2010/09/pasta-de-gogosari-sau-ardei-kapia.html
patrunjel verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Reteta publicata si de revista Click Pofta buna ! http://clickpoftabuna.ro/din-tara/ciorba-de-cartofi-cu-afumatura-si-zeama-de-varza-murata/index.html
Scarita sau orice alta afumatura, o portionam si o punem la fiert.
Intre timp curatam cartofii si ceapa verde ( o taiem marunt oblic). Cartofii dupa ce ii spalam , ii taiem cuburi.
Cand scarita este aproape fiarta adaugam legumele,cimbrul, pasta de gogosari, sare,piper si apa necesara si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand toate sunt fierte adaugam zeama de varza dupa gust( mai multa sau mai putina) si lasam sa mai dea un clocot.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Cine doreste poate pune smantana.
Va recomand sa serviti ciorba alaturi de o ceapa rosie.
Pofta mare sa aveti !
Victoria P Gabriela - Google+
RăspundețiȘtergereDoamne, ce bunatate...dar daca ai probleme cu stomacul stai si poftesti doar!
Poti sa o faci fara afumatura, draga Vicky !
ȘtergereSa sti ca nici eu nu o fac asa des, dar cate o data ti se face pofta !
Comment de pe FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereCarmen Manu
Cu afumatura, aia am facut si eu !
Iancu Lubita
Dovleacu-l mananci matale,mie-mi dai putina afumatura!!
Simona Callas
Eu vreau din amandoua si cu afumatura si dovlecel !
Bine dragele mele, asa cum vreti voi, fac.....
RăspundețiȘtergereMa inscriu si eu la o portie ca tare imi mai place!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag , vecinico !
ȘtergereJean Prunescu
RăspundețiȘtergereArata super....! imi permit sa-ti dau o idee , mai ales la ciorbe : se pune leustean si patrunjel....fiecare dupa gust , iar pe timp de iarna la cele mai lejere se bat si niste zdrente....In rest "felicitari " ,lucrezi frumos si curat si cu aspect comercial....!
Ne place si noua leusteanul si il folosesc des, dar de data aceasta , am spus ca cimbrul merge mai bine cu moarea de varza !
ȘtergereMultumesc....
Pentru o portie din bunate'a asta, zau de nu fac curat in bucatarie, spal vase...sterg pe jos numa sa-mi dai :)
RăspundețiȘtergereLore vezi ca soseste Fan Courier-ul la poarta la tine in Ge !!!!
RăspundețiȘtergereAm pachetat doua portii ,in lada frigorifica...pofta mare !