marți, 20 ianuarie 2015

Rulada din piept de curcan in foietaj

By Sidonia Toncean   Posted at  13:35   Preparate din carne de curcan 14 comments

Aceasta reteta de curcan , daca ar avea si ciuperci ar putea fi un Curcan Wellington,ideal pentru cei ce savureaza carnea de curcan. Pentru ca mie mi se pare ca pieptul de curcan este mai sec, am ales ca in loc de ciuperci, sa-l umplu cu ardei copti,sunca, spanac si cascaval.
Reteta este foarte simpla, gustoasa , placuta ochiului,cu aromele imbietoare care sunt de-a dreptul apetisante, iar gustul... dar mai bine-mi spuneti voi.





NECESAR de alimente :
 1/2 piept de curcan
150 g bacon crud-uscat
100 g cascaval
2-3 ardei kapia copti
100 g spanac
400 g aluat foietaj


- pentru marinada :
70 ml ulei aromatizat
1 lingurita rasa boia afumata
sare
piper
frunze salvie
cimbru
fulgi de usturoi

MOD de PREPARARE :

Filetam pieptul de curcan , cat mai subtire posibil .Daca se poate nu taiem carnea de tot.
Dupa ce pregatim marinada, cu ajutorul unei pensule o intindem pe suprafata pieptului de curcan.Dam la rece pentru vreo doua ore,pina se decongeleaza aluatul de foietaj.



Intindem foietajul, punem pe el fileurile de curcan unse  si asezam feliile de bacon crud-uscat, astfel incat sa le asezam pe intreaga suprafata a pieptului.
Radem apoi cascavalul,pe razatoarea cu gauri mari.
Deasupra asezam ardeii copti, fara samburi si cotor si spanacul decongelat ( eu l-am avut pus de mine pentru iarna).Peste spanac presaram fulgi de usturoi si sare.




Rulam cu grija foietajul cu pieptul de curcan, cat mai strans posibil si il punem intr-o forma ce va merge la cuptor. Eu l-am pus intr-o forma de chec. Intepam cu o furculita foietajul, din loc in loc , mai des, sa se poata patrunde bine carnea.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora si 15 - o ora jumate , dupa care scoatem rulada si o ungem cu galbenus de ou batut. Dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute.





Va iesi o rulada minunata , pe care o puteti servi calda alaturi de un piure de cartofi, legume fierte la aburi, orea sau o salata.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. Minunata reteta,minunat preparat!
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ne-a placut tare mult Medi draga....
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Ce bunatate de rulada, ai tu aici! Te tzuc, tzuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna de tot Merisor drag !
      Si eu te tzuc cu drag !

      Ștergere
  3. Comment de pe FACEBOOK :

    Geta Gorgovan

    E un deliciu
    4 ore · Îmi place · 1


    Florescu Aurelia

    Daa merita încercat
    4 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi spuneti, va rog , cum a fost, daca o faceti !

      Ștergere
  4. De pe FACEBOOK:

    Lia Maria Grozi

    Tare bine arată



    Lili Liliana

    minunata!!!



    Vintilescu Daniela-Monica

    Îmi place



    Haplea Bucatarul

    Ce bunatate!!!



    Iuliana Tarnoveanu

    Arata excelent!



    Iancu Lubita

    e buna dar eu vreau tort!!!



    Margareta Cismasiu

    Lulu,ai rabdare...intai aperitivul.



    Iancu Lubita

    Daaa,adevarat spui Marga!!



    Camelia Khalil

    wow,dar,frumos mai arata.



    Melania Parus

    mmm

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare apetisanta si buna rulada ai facut, Sidy draga!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna si satioasa a fost. Dar...s-a dus.....!
      Te tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.